HELT tranebærhonning møder en klassisk rødkålssalat med mandariner og tørrede kirsebær

Nu er vi vist ved at være tilpas langt væk fra julen til, vi igen kan begynde at kigge på rødkål. Og især den gode, sprøde, friske rødkålssalat.

Jeg er tosset med kål og det har længe været min kæphest. Særligt i vintermånederne, hvor salaten smager af ……. ingenting og ernæringsmæssigt kun er vand.

Kålen er til gengæld spækket med vitaminer og masser af fibre og tyggemodstand.

Kålkællingerne, der pt huserer på DR2 prædiker samme tekst og deres udsendelser er aldeles underholdende og lærerige. Næsten lige så fornuftige som kålen, men lidt hyggeligere.

Check det ud.

20130131-081851.jpg

I dag får du en nem opskrift på en sprød rødkålssalat, som får følgeskab af den dejlige HELT honning og Meyers gode kirsebæreddike.

HELT honning kan være lidt svær at finde, men heldigvis har Mikkel hos Blok18, gjort det nemt for dig. Her kan du bestille på webshoppen og få sendt til hele landet.

Hos Blok18 finder du også nogle alternative eddiker med henholdsvis solbær og hindbær, som vil passe helt perfekt også. Jeg kan slet ikke vente med selv at prøve disse eddiker. De lyder helt suveræne!

Tilbehør til 4 personer:

  • 1/4 – 1/2 Fintsnittet rødkål (afhængig af størrelsen)
  • 2 mandariner, delt i både og skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld tørrede kirsebær eller tranebær

Dressing

Rør honning helt ud i eddiken og dryp langsomt olivenolien i, mens du pisker. Så tykner dressingen og bliver homogen.

z20130131-082130.jpg

Vend dressingen med rødkål og de tørrede bær. Drys mandarinerne over til sidst, så de ikke bliver misfarvede.

Velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!