Ramsløg IV – Gnocchi

Jeg er slet ikke færdig med de kære, grønne fætre, som stadig er at finde en masse i vores skove.

Nu er planterne ved at være rigtig store, der er store blomsterknopper og det tager ikke særlig lang tid at plukke, hvad man skal bruge.

Gnocchi – indbegrebet af Italien – er en tung, men herlig spise. Tilsat lidt hakket ramsløg og så er det pludselig en forårsret.

Tomaterne er faktisk også ved at være ganske gode og jeg havde nogle fine små dadeltomater fra Irma og nogle større meget smagfulde spanske tomater fra Årstiderne.

Gnocchi

  • 1 kg kartofler
  • 200 gr hvedemel
  • 1 æg
  • ca 10 finthakkede blade ramsløg
  • salt

Skræl og kog kartoflerne møre. Pres dem igennem en kartoffelpure og tilsæt mel, æg, salt og ramsløg. Ælt til du har en fast og sammenhængende dej. Smag på dejen for at være sikker på, du har fået nok salt i.

Pas på med mængden af mel, hvis du kommer for meget i, bliver gnocchierne hårde, når du koger dem. Hvis der er for meget kartoffel i kontra mel, vil de smuldre under kogning.

Rul nu lange pølser af dejen på et bord drysset med mel og skær gnocchi ud i den størrelse, du ønsker. Læg de udskårne gnocchi op på et viskestykke drysset med mel.

Sæt en gryde over med masser af vand med salt og bring vandet i kog. Dump gnocchierne i lidt ad gangen og lad dem simre, til de kommer op til overfladen. Tag gnocchierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.

Tomatsauce

  • 4 -5 hakkede tomater
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • frisk timian
  • frisk laurbær
  • lidt solbæreddike eller balsamico
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 håndfuld dadeltomater til servering

Sauter løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater og krydderurterne. Lad det sautere med 1-2 minutter og tilsæt derefter eddiken og lad den koge stort set væk. Lad saucen simre lidt videre og smag til med salt og peber. Kom dadeltomaterne i lige før servering, så de ikke koger ud.

Vi har stadig masser af parmesan tilbage fra Roma, så der blev til sidst høvlet et generøst lag over blandet med lidt (mere) hakket ramsløg.

Buon appetito

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

5 thoughts on “Ramsløg IV – Gnocchi”

  1. Årh nam! Det ser godt nok lækkert ud. Det må være rart at ha’ sin egen private fotograf.
    Jeg har faktisk aldrig smagt eller lavet gnocchi, og det er da oplagt at lave nogle med ramsløg. Det må jeg snart prøve 🙂

    1. Du må i gang med at lave gnocchi. Det er en sjov proces og jeg kan rigtig godt lide slutproduktet. Meeeen, jeg er også nødt til at sige, at den første gang, jeg lavede gnocchi, blev det noget værre klisterstads.
      Rigtig fin bygotto, du har på din blog!

Leave a Reply to Martin Villumsen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *