Pinse-regnvejrs-kage: Rabarberkage med kokos og hvid chokolade

Fik du nydt det vidunderlige vejr i går?

Det var lige som den bedste sommerdag. Varmen, stemningen, duftene og lyset. Noget så tiltrængt!

Vupti, så var det væk igen. I dag er det sommer, som vi kender det og pludselig kommer vi måske endda også i tanker om, at det slet ikke er sommer endnu, men stadig bare forår.

Så er det oplagt at gå en tur i køkkenet og smække en hurtig kage sammen.

Rabarberkage med hvid chokolade og kokos
Rabarberkage med hvid chokolade og kokos

NU vælter rabarberne til gengæld op af jorden og endelig kan det lade sig gøre at få de gode danske i butikkerne og så kan de enorme, tykke og trevlede hollandske altså godt få lov at blive liggende, når alternativet er små, sprøde, dybrøde danske rabarber fra danske avlere, hvor især Lars Skyttes økologiske rabarber fra Årslev ved Odense er nogle af dem, man ser mest.

Forlang sprøde, knitrende, friske rabarber af din grønthandler eller dit supermarked. Hos min Irma lod de dem ligge i solen i går og det gjorde dem ærlig talt meget hurtigt bløde og slatne.

Jeg har bagt en kage, som er stærkt inspireret af Claus Meyer med nogle af de første rabarber. Den er med kokos, men jeg var nødt til at tilføje hvid chokolade også. Det sker ret tit, jeg finder en opskrift kan optimeres, hvis der tilføjes hvidt guld fra Amedei.

Til 8 personer

Fyld

  • 450 gr rabarber, renset og skåret i stykker på ca 1 cm
  • 50 gr kokosflager
  • 1 æggehvide
  • 40 gr sukker

Dej

  • 200 gr blødt smør
  • 200 gr rørsukker
  • 2 tsk hjemmelavet vanillesukker
  • 3 mellemstore æg
  • 100 gr kokosmel
  • 150 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 dl sødmælk
  • 100 gr grofthakket hvid chokolade, allerhelst Amedei

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Til fyldet blandes rabarberstykkerne med kokosflager, æggehvider, og sukker. Rør det hele godt sammen.

Start dejen med at piske smør, vanillesukker og sukker blødt, hvidt og cremet i en skål. Kom æggene i et ad gangen og rør grundigt mellem hver æg, så dejen bliver homogen.  Tilsæt kokosmel og den hakkede chokolade. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det ind i dejen. Vend til sidst mælken i dejen.

For en springform (ca 24 cm i diameter) med bagepapir og fordel først dejen heri. Derefter fyldet. Tryk fyldet en lille smule ned i kagen.

Bag kagen midt i ovnen i ca 50 minutter eller til du kan stikke en strikkepind ned i midten og trække den op, uden der sidder dej fast på den.

Tag kagen ud og lav den køle lidt af, men spis den gerne mens den er lun. Så er den allerbedst.

Pynt gerne med spiselige blomster. Lige nu er der skovmærker, masser af blomstrenede frugttræer og stedmoderblomster. Jeg har desuden tilføjet lidt surkløver og citronmelisse. Mynte og citronverbena ville også være dejligt.

En klat flødeskum eller vanilleis som tilbehør skader bestemt ikke, men kagen kan lige så vel spises til en god kop te.

Når rabarbersæsonen er slut, kan kagen sagtens laves med æbler, ananas eller måske ferskner.

Glædelig Pinse.

Kærlig hilsen, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

6 thoughts on “Pinse-regnvejrs-kage: Rabarberkage med kokos og hvid chokolade”

  1. Den ser lækker ud! Har selv gang i et rabarber-tema på min blog. Idag har jeg kogt rabarberkompot og vil lave en Rabarber-Tiramisu til mine Pinse gæster. Og tænk, jeg kunne høste 700 g i haven. 🙂
    God Pinse!
    Kh Ulrika

    1. Uhmmm – den kombination har jeg faktisk også selv tænkt på 🙂
      En rigtig flot høst. Jeg må indrømme, at jeg venter lidt med at høste vores egne. Vi har kun i krukker og det begrænser høsten væsentligt, så de skal planlægges og bruges med yderste omhu.
      Glæder mig til at følge med i dit tema.
      Kh, Mette

  2. Uhm, det er vist i denne kage at de første rabarber fra haven skal ende deres dage 🙂
    Og som altid smukt pyntet og smukt fotograferet – ren nydelse.

    1. Kære Benedicte,
      Ja, de første skal særligt forkæles.
      Tak for rosen til både pynt og fotograf. Jeg nyder, at der nu er så mange blomster på altan og i skoven, som kan bruges.
      Rigtig god Pinse.
      Kh, Mette

  3. Hej Mette
    Godt jeg gik på nettet og søgte efter ny opskrift på rabarberkage – har aldrig smagt noget SÅ godt – tak!

    1. Hej Joan,
      Hvor herligt at høre!!!!
      Jeg tror, jeg kan finde på snart at bage kagen med et læs friske blommer!
      Tak for du mindede mig om den.
      Mange hilsner, Mette

Leave a Reply to Benedicte Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *