Rabarber med lakrids og citron – en nem dessert

Så er der skønne, danske rabarber.
_DSC4999

Nogle er selvfølgelig så heldige at have enorme planter i haven og andre, som jeg selv, må ty til f.eks. Irma, som har de skønne, økologiske fra Lars Skytte i Årslev på Fyn. Han har forresten også gårdbutik for dem, der bor tæt på.
_DSC5002
Vi havde søde og dejlige gæster i sidste weekend og jeg ville lave dessert, som kun tog et minimum af tid, så vi fik tid til at udforske de spændende nye steder på Papirøen: Den Plettede Gris og Copenhagen Street Food.

Så konceptet blev en god hjemmebragt vanilleis og bagte nye rabarber med lidt lakrids og citron.
_DSC5000

Rabarber bagt med lakrids og citron

Tænd ovnen på 175 grader.

I et ildfast lægges først rabarber (her er brugt et helt bundt). Herefter drysses med rørsukker og til sidst lakrids og citron.

Og nej, jeg har ikke nogle mål. Smag på rabarberne, når de er ved at være møre og hvis de er sure som bare pokker, så får de simpelthen bare et par spiseskefulde sukker mere.

Lad være at røre for meget rundt i fadet, så går rabarberne i stykker og du får mere mos en flotte hele stykker.

Server med god vanilleis, flødeskum, creme fraiche, skyr rørt med lidt vanille eller hvad du nu har lyst til.

Kan også sagtens spises til en god tykmælk eller yoghurt til morgenmad eller måske endda en dejlig forårsbrunch?

Så kunne det også være med pandekager….

Jeg har MANGE rabarberopskrifter her på bloggen, for jeg er selv så vild med den første råvare fra haven, som fungerer så fantastisk i det søde køkken også selvom det teknisk set er en grøntsag (eller faktisk en staude for at være helt præcis).

Skriv “rabarber” i søgefeltet øverst til højre og du får en masse gode ideer.

Rigtig dejlig mandag til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Emaljefad fra Falcon købt hos Sunday Morning

2 thoughts on “Rabarber med lakrids og citron – en nem dessert”

  1. Mums, det lyder godt. Det skal prøves. Vi har masser af rababer i haven 🙂

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *