Morgenskønhed med ymer, hindbær, spelt, pollen og honning

Nu det er blevet hverdag igen, kan vi jo godt gøre det lidt rart for os selv.
_DSC8991

Morgenerne er et godt og oplagt tidspunkt til at kickstarte dagen med lidt ekstra omsorg, energi og opmærksomhed.

Vi har lært, at dagens første måltid er det vigtigste. Det er krudt og energi til resten af dagen, men det er også dét måltid, vi har længst tid (=hele dagen) til at forbrænde.

Jeg har tidligere prist den fantastisk gode ymer fra Arla Unika, så den vil jeg ikke bruge spalteplads på igen.

Til gengæld er jeg nødt til at ævle lidt om honning.

Eller rettere bipollen for at være helt præcis.

Pollen indeholder simpelthen så meget godt, at det er fuldstændig tudetosset ikke at drysse lidt ud over sin morgenmad.

Pollen er en antioxidant-bombe uden lige; herunder enzymer, carotenoider, essentielle fedtsyrer, frie aminosyrer, naturlige mineraler, hele mineralkomplekser, lipider og sporstoffer. Det er ret utroligt.

Bierne indsamler pollen fra blomsterne og transporterer det hjem i noget, der næsten ligner rygsække på benene. Pollen er biernes proteinskud og heraf kan de lave gele royal, som er det første foder, de nye larver får.

Når vi spiser bipollen, får vi alle vitaminer fra A-K inklusiv B12, som ellers kun sjældent findes i planter.

_DSC8995

Jeg drysser lidt pollen over min grød, ymer, skyr eller blander i min müsli. Her har jeg yderligere ristet lidt gode speltflager i honning, friske hindbær og pollen. Lidt citrontagetes kronblade er primært for farvens og pyntens skyld.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Blå skåle fra Pillivuyt “Blå Bretagne”

Honningske fra Habitat

Finn Juhl vendebakke fra Architectmade (designet i 1956)

Skeer fra Ikea

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Reply to foodfanatic

  1. foodfanatic says:

    Mit kogte æg med rugbrød blegner en hel del ved siden af din smukke morgenmad. Dejlig læsning om honning. Jeg er vild med beskrivelsen af “rygsække på benene”. Tak.
    Kh Nadia

    • Mette says: (Author)

      Hver ting til sin tid, Nadia.
      Kogt æg og rugbrød er nok den morgenmad, vi spiser alleroftest her 🙂
      Ja, det er så skægt med de “rygsække,” men det er virkelig sådan, det er (og ser ud!)
      KH, Mette

Leave a Reply to foodfanatic

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!