Polenta med majs og svampe

Jeg har tidligere delt min begejstring for polenta.

Særligt på dette tidspunkt af året, melder lysten sig og selvom jeg allerede een gang har lavet et polenta-indlæg, så må du altså bære over med mig, at der nu kommer eet til.
_DSC5080

Polenta er jo på mange måder lige som kartoffelmos.
Det er en relativ neutral spise, som sagtens kan trække noget power.

Det er lige før, man med relativt små modifikationer kan få et helt måltid.

Hvis det da ikke var fordi, det er nogle af de “farlige” kulhydrater….. Nuvel, lidt men godt har aldrig skadet.
_DSC5084

Lav en portion polenta efter opskriften her.

Rist et par gode håndfulde af årstidens svampe. Denne dag kunne jeg kun få fat på shiitake. Til gengæld var de økologiske og smagte skønt.

Rist svampene med lidt finthakket hvidløg og persille.

Jeg havde faktisk nogle hvidløgsblomster, som var begyndt at gå i frø, som jeg brugte.

Dem kan du være heldige at finde hos bl.a. CO Torveplads i Torvehallerne, som får dem fra Søren Wiuff.

Her deler man ganske enkelt blomsten i alle de mikroskopiske nye løg og lader den tynde hinde sidde på.

Hvidløg og persille skal først på panden til sidst, når svampene har fået det meste. Ellers risikerer de at branke.

Endelig har jeg flækket og grillet fine minimajs fra Søren Wiuff og “drysset” dem over retten til sidste sammen med lidt smukke citrontagetes-blomster.

Uhmmmm – nu får jeg næsten lyst til polenta igen.

Enjoy!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “Polenta med majs og svampe”

  1. Jeg har i modsætning til dig aldrig været den store fan af polenta, men denne ret giver mig lyst til at afprøve det igen.. Tak for det! 😀

    1. Jamen, Sine. Det kommer! Lysten til polenta er fuldstændig proportional med mængden af smør og parmesan i den gule “grød.” 🙂 Spøg til side. Det tog altså også mig adskillige forsøg, før jeg var solgt. Idag kan jeg slet ikke forestille mig at undvære og der er så uendelig mange variationsmuligheder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *