Påskeæg i stedet for hindbærsnitter

Jeg er ret vild med gode hindbærsnitter og der var derfor ikke langt fra tanke til handling, da jeg var kommet på ideen med æggene her.

Basalt set er det altså bare en hindbærsnitte, men med “gult” fyld istedet for den klassiske hindbærsyltetøj (eller solbær, som hos Fru Møller).
_DSC1895

Det er nok lidt en trossag, om hindbærsnitter skal lægges sammen før eller efter bagning. Jeg foretrækker FØR bagning, men det kan du selv bestemme. Opskriften er dog skrevet, så de bliver lagt sammen før.

Det er en meget “fin” mørdej, som smuldrer lige så snart, man bider i den. Lidt mandelmel eller måske endda lidt groft mel vil give lidt mere bid, men jeg kan godt lide denne elegante variant, der også kan serveres som en småkage her i Påskedagene.

Mørdej

  • 200 gr koldt smør
  • 100 gr flormelis
  • 300 gr hvedemel
  • 2 æggeblommer eller 1 helt æg

Start med at smuldre smør i flormelis og mel til, det har konsistens a la rasp.

Saml mørdejen hurtigt med ægget og læg den i køleskabet i 1 time.

Rul dejen ud og stik ovale æg ud. Der skal bruges to for hver kage og den øverste skal have hul til “æggeblommen.”

_DSC1893

Fyld

Vælg mellem

  • Abrikosmarmelade
  • Lemon curd

Såfremt du vælger lemon curd skal den ikke bages med i ovnen, men først lægges sammen bagefter som kiks eller småkager.

Der lægges 1 tsk syltetøj på den underste del og den øverste lægges på og trykkes let fast.

Bag kagerne ved 190 grader i ca 20 minutter, til de er let gyldne.

Drys med flormelis eller lav en almindelig hvid glasur.

_DSC1890

Rigtig god mandag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

11 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Super god påskeidé, de ser rigtig lækre ud. Skønne billeder du har taget.

    • Mette says: (Author)

      Tusind tak. Det er en sød og enkel ide, der ikke kræver meget ekstra.
      Billederne tager min kæreste Martin. Jeg er meget heldig at have en så dygtig fotograf lige ved hånden 🙂

  2. Ulrika says:

    Sikken sød lille påske- småkage! Super ide! God påske! Mvh Ulrika

    • Mette says: (Author)

      Ja, den er lidt fin.
      Og smager godt.
      Valgte en lidt “finere” mørdej, så det blev mere småkage end hindbærsnitte.
      KH, Mette

  3. Sine says:

    Ej hvor er de fede!! Super kreativt!! 😀

  4. Hvor er de bare fine, Mette, super sød idé!

    God påske til både dig og Martin.

    • Mette says: (Author)

      Tusind tak, Nada.
      Ja, kun fantasien sætter grænser for de kære hindbærsnitter 😉
      Rigtig god Påske til dig også!!
      Kh, M

  5. Emma Jo says:

    Wauw en fin ide! Det skal prøves her til påske – det ser super lækkert ud 🙂

    Emma

    • Mette says: (Author)

      Mange mange tak, Emma. Det er jeg glad for, du synes.
      Du må ud at finde en oval udstikker 🙂
      Kh, Mette

  6. Jenny says:

    Jeg sad netop og ledte efter en dessert med lemon curd.
    Hvor lang tid kan bundene holde sig, hvis de er uden fyld?

    • Mette says: (Author)

      Hej Jenny,
      Det var da heldigt, du så kom her forbi 🙂
      Bundene kan holde sig en uges tid i en aldeles tætsluttende dåse. Men pga smørindholdet og æg, så er det også absolut maks.
      God fornøjelse.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!