Pære/pistacie kage med Amedei (inspireret af Chokoladefestivallen)

I sidste uge var vi til Chokoladefestival og det skal du nok få meget mere at høre om, for der er simpelthen nogle meget dygtige og sympatiske mennesker/projekter, jeg er nødt til at dele med dig.

MEN, selvom man nu kunne tro, at vi var mættede på de søde sager efter sådan en festival, så havde Astrid og jeg alligevel lyst at bage en kage.

Jeg stak Astrid en håndfuld kagebøger og bad hende finde, hvad hun havde lyst til.

Camilla Plums bog “Helt i kage” er virkelig noget af det mest inspirerende, hvis man går efter en enkel kage, uden for mange dikkedarer men FYLDT med velsmag.

Astrid faldt over en pistaciekage, som er en rigtig luksuskage.

Pistaciekage med pærer lidt "sne", sulbærpulver og blomster - i håbet om snarlig sommer

Pistaciekage med pærer lidt “sne”, sulbærpulver og blomster – i håbet om snarlig sommer

Pistacienødder er temmelig dyre at købe, når man vælger de usaltede og det er det simpelthen nødt til at være. Jeg havde heldigvis stadig en del tilbage fra et indkøb på marked i Paris, så det var ikke nogen større investering her. Jeg ved, jeg har sagt det før: jeg køber ALTID nødder, når jeg er ude at rejse. Jeg fatter ikke, hvorfor nødder skal være så sindsygt dyre i Danmark. Selv i Schweiz er nødderne billigere og det økologiske udvalg er stort!

Nå, det var vist den kage, vi kom fra. Du kan bruge alle slags nødder. For mig er pistacienødderne den vildeste luksus, men mandler, hasselnødder eller valnødder gør det altså lige så godt.

Frugten kan både varieres, men du kan også helt undvære den.

  • 200 gr pistaciemel (usaltede pistacienødder som er blendet helt fint)
  • 200 gr blødt smør
  • 200 gr rørsukker
  • 200 gr hvedemel
  • 1 æg
  • 60 gr Amedei 70% chokoladeknapper – jo, vi havde været på chokoladefestival og havde (mere) lyst til god, kvalitetschokolade
  • 4 gode modne pærer skrællede og delt i halve

Alle ingredienserne blandes. Du må ikke røre, men skal blot løseligt blande det hele sammen med hænderne.

Fordel dejen i en kageform eller et tærtefad. De sædvanlige ca 26 cm i diameter.

Fordel de halve pærer ovenpå.

Bag kagen ved 165 grader til den er gennembagt. Hos os tog det 30 – 40 minutter.

Pynt som du har lyst til og forbered dig på en skøn, tung, konfektkage.

Undskyld, jeg publicerer kageopskrifter på en mandag, det er ikke helt fair. Måske kan det forsøde starten på din uge lidt?

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Tanja Maria says:

    Den kage kommer på min to-do liste, Mette!
    Jeg har allerede skrevet chokoladefestivalen 2014 i min kalender, da jeg uheldigvis var alt for hængt op i år (arbejder fuld tid med et speciale, der skal skrives færdigt i weekenderne…!)

    Tak for altid dejlig inspiration!

    God dag!

    Kh, Tanja

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!