Sprøde brød med grillet pære og Høgelundgaard

Der kan og skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er vild med den blå ost Høgelundgaard fra Arla Unika. Jeg har intet mindre end 12 indlæg om den

LÆNGE har jeg googlet “pære” og “blå ost” og blevet meget inspireret af det, jeg fandt. Men et af de billeder, som blev ved at florere på min nethinde var skønne, grillede brød med pære, blå ost og valnødder.
Food photography: Martin Kaufmann

I søndags fik jeg endelig givet sammensætningen mit eget twist. Jeg havde nogle meget modne og gode økologiske pærer fra Aarstiderne:
Food photography: Martin Kaufmann
Jeg kunne ikke helt bestemme mig til, om jeg ville grille osten eller pærerne. Eller begge dele.

Så først grillede jeg skiver af friskbagt müslibrød på en meget varm grillpande. Jeg smurte brødskiverne med et tyndt lag smør på begge sider og skruede HELT op for varmen på panden. Brødene blev vendt flere gange, så de fik grillstriber både den ene og den anden vej samt blev godt sprøde.

Imens tog jeg beslutning om at grille pærerne! Jeg skar nogle relativt tynde skiver på langs af frugten og lagde dem på den varme pande til saften var let karamelliseret og striberne på plads.

Pærerne blev lagt på de sprøde blød. Ost blev lagt på i generøse mængder og til sidst blev drysset med en masse skønne valnødder fra Fejø.
Food photography: Martin Kaufmann

Det var altså ret lækkert!

Næste gang gør jeg omvendt: Griller osten direkte på brødet og lægger frisk, moden pære på.

God tirsdag.

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Tallerken fra Bent Brandt

 

3 thoughts on “Sprøde brød med grillet pære og Høgelundgaard”

Leave a Reply to Julie Karla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *