Når en ildebrand skal slukkes: Raita med mynte og agurk

Frisk, kølende, sprød og mild med god, økologisk yoghurt og store chunky stykker agurk.
Sådan kan jeg godt lide en raita.

Raita med mynte og agurk
Raita med mynte og agurk

Men det er altså ikke sådan, man får den i Indien.

Her er yoghurten klumpet, mindre homogen og nogle gange, skal man lede længe efter agurken, der som regel også er revet.

Raita har altid tiltrukket mig. Jeg synes, det er næsten magisk, at man spiser en stærk stærk karry, som får øjnene til at løbe i vand og svælget til at brænde, men så tager man en ske kold raita og straks køles hele mundhulen ned.

Fantastisk.

Nuvel, nu er vi i Danmark og derfor laver jeg min danske variation og serverer den tilmed også i et stykke dansk keramik. Ren fusion.

Derfor kommer der også lidt hakket ramsløg i.

  • 1 stor agurk – køb nu en økologisk, dansk og smag forskellen
  • 2 1/2 dl yoghurt
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 frisk, rød chili uden frø og frøstol skåret i tynde skiver
  • Saft af 1/2 lime
  • ca 2 spsk hakket ramsløg
  • Salt og peber
  • 1 stor håndfuld grofthakket mynte evt blandet med koriander
  • 1 spsk ristet hel spidskommen

Halver agurken på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurken i skiver eller tern.
Rør yoghurt og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Kom chili, krydderurter og limesaft i, men gem dog både chili og mynte til pynt. Agurken kommes i og smag til med salt og peber. Pynt med chili, mynte og de ristede hele spidskommen.
Server raitaen til biryanien fra i går:

Chicken biryani med cashewnødder Chicken biryani med cashewnødder[/caption
Rigtig god appetit.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

6 thoughts on “Når en ildebrand skal slukkes: Raita med mynte og agurk”

  1. Jeg har det på samme måde, når jeg laver raita. Agurken skal være et dejlig sprødt indslag i den kølende, læskende yoghurt! Og hvor er det en smuk skål, du serverer din i – hvor er den mon fra?

  2. jeg ELSKER også Raita. Det smager skønt sammen med naanbrød og de stækre indiske saucer…. jeg dog river agurken i min version og hepper også på de danske, øko-agurker fremfor importerede konventionelle, der ikke smager af dansk sommer og sol!

    Rigtig god weekend, Mette!

    Kærlige hilsner,
    Marian

    1. Ja, det gør. Ja, det gør!!
      Jeg må også indrømme, at jeg af og til river agurken. Oftest er det dog de chunky stykker, som jeg foretrækker!

      Rigtig god weekend (også selvom jeg er en hel uge bagud) 🙂

      Kh, Mette

  3. Raita er nu det perfekte tilbehør til en go gang krydret indisk mad! Lækkert med et lille nordisk twist i form af ramsløg 🙂 Må man spørge, hvad det er for nogle skåle, og hvor de er købt? 🙂

Leave a Reply to Marian Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *