Morgentørre fruer ….. eller hvordan du kan gemme lidt af sommerens blomsterflor

I Juli måned skrev jeg om et dejligt fredagsbesøg  vi var på hos Årstiderne, som havde valgt at åbne sine markeder og lade kunderne selv høste grøntsagerne.

Men det var ikke bare grøntsager, vi kunne høste. Der var også mulighed for at få masser af blomster og krydderurter med hjem.

Smukke morgenfruer på marken ved Krogerup

Jeg holder rigtig meget af både vilde blomster og de knap så kultiverede sommerblomster. Årsagen hertil er, at rigtig mange af dem kan spises og mad, der pyntes med blomster, bliver noget så sanselig smuk. Det har jeg i hvert tilfælde forsøgt at vise nogle gange både på bloggen og Instagram.

Der kom selvfølgelig også en stor buket morgenfruer og kornblomster med hjem fra Krogerup, som stod så smukt og pyntede på spisebordet. Efter nogle dage skulle vi på ferie, så jeg nippede alle kronblade af dem og lagde dem til tørre på to bakker, som jeg stillede øverst i en reol, så de stod helt urørt.

Morgenfruer og kornblomster ligger til tørre på bakker

Da vi kom hjem fra ferie, havde jeg det skønneste drys, som jeg nu kan pynte med i nogle af vinterens mørke stunder, hvor vi drømmer om sol og sommer.

Både kornblomster og morgenfruer holder farverne virkelig smukt og det er kun morgenfruernes blade, som tørrer lidt ind. Kornblomsterne holder faconen rigtig fint.

Jeg forestiller mig at bruge blomsterne som pynt på yoghurt, kager, desserter, salater, hjemmelavet chokolade mm – og måske også som et lille farverigt indslag i en te.

Skal du ud at plukke lidt blomster til forrådskammeret?

Mange hilsner, Mette

Fotograf og ham-der-ikke-synes-det-er-så-underligt-at-spise-blomster-mere Martin Kaufmann

 

 

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!