Lemon squares eller citronsnitter: Citron-næsten-konfekt-kage

Jeg fortalte tirsdag om Sugar High Saturday, som var en sød og dejlig eftermiddag.

I dag vil jeg gerne dele opskriften på nogle skønne, syrlige citronfirkanter med en smuk skive figen.

Smukke, syrlige firkanter med dejlig citroncreme

Jeg håber, du vil synes lige så godt om kagen som mine gæster.

Bund:

  • 100 gr hvedemel
  • 35 gr flormelis
  • 75 gr usaltet smør

Citronfyld:

  • 3 store æg
  • 275 gr rørsukker
  • Skal af 1 citron
  • 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (det svarer til saft af 3-4 citroner)
  • 50 gr hvedemel

Pynt:

  • 2-3 figner i helt tynde skiver
  • Flormelis
  • Blåbær
  • Kronblade af 1 dahlia

Start med at lave bunden. Alle ingredienser smuldres som starten på en almindelig mørdej, indtil du har en konsistens som brødkrummer.

En kvadratisk form på 20 x 20 cm fores med bagepapir.

Pres dejen ned i formens bund, så du til sidst har en plan og helt ensartet bund.

Prik grundigt med en gaffel.

Bag bunden ved 180 grader i 12 – 15 minutter, til bunden er let gylden.

Forbered imens citronfyldet. Pisk æg, sukker og citronskal med en håndmixer i ca 1 minut. Mens piskeriset stadig kører tilfører du gradvist citronsaften.

Sigt til sidst melet i og pisk, så dejen er ensartet.

Hæld blandingen på den bagte, afkølede bund og bag igen ved 150 grader i ca 45 minutter, til citronfyldet har sat sig og toppen er let sprød.

Lad kagen køle helt af.

Tag kagen ud af formen og skær den i 16 kvadrater med en skarp kniv, som du anretter på et fint fad.

Drys flormelis over kagen og pynt med en skive figen, blåbær og dahlia kronbladene.

Du får simpelthen lige et billede mere, for det blev bare så smuk en kage:

Skønne, syrlige, smørholdige og søde citronkager

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

 

 

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hvor ER de bare fine! Jeg elsker alt med citron, den bliver da lige bogmærket med det samme, den her 🙂

    • Mette says: (Author)

      Tusind tak, Maiken, Jeg synes også, det var en herlig og lidt anerledes kage. Dejligt med lidt forandring! 🙂

  2. Pernille says:

    De smagte lige så godt som de ser ud meget svampede og friske en dejlig oplevelse. Kan man spise dahlia ? er nok lidt sent at spørge om nu egentlig. Hvornår kommer æblekagen. Hilsen en utålmodig læser P.

  3. NØJ altså Mette! Du formår da også bare at kombinere mine yndlingsting gang på gang på gang, hva? Det er en ren, sød fornøjelse at følge dig i blogosfæren med alle dine skønne opskrifter og smukke, smukke billeder!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!