Eckmanns lavendelkager i luksusversion

Jeg finder inspiration mange steder. Både til indretning, shopping, rejser, mad og opskrifter.
En af de blogs, jeg vender tilbage til igen og igen, er Anette Eckmanns.
_DSC6082

Anette arbejder i et fantastisk højt tempo og kan tage pusten fra de fleste, men samtidig er hun den livsnyder, som også giver sig tid til og prioriterer forkælelse.

Men skal jeg være helt ærlig, så tror jeg oftere, det er Anette, der forkæler end Anette, der bliver forkælet.

Lavendel er i samme familie som rosmarin og det kan måske fjerne lidt af mystikken og skrækken over at anvende en blomst i den egentlige madlavning og ikke blot til pynt. Lavendel tilhører – ligesom rosmarin

Smagen ER let parfumeret og derfor skal doseringen også ske varsomt, men der er ingen grund til ikke at komme i gang.

Lavendel indgår – selvfølgelig – i den klassiske franske krydderiblanding herbes de provence.

_DSC6173

Egentlig er det jo en rigtig sommerkage, for den er lidt lettere end en almindelig cookie med limeskal og lavendel i dejen, men der er også masser af smør, sukker og chokolade i, så der er intet, der forhindrer dig i også at bage dem på alle andre tider af året og blot bruge tørret lavendel.

_DSC6081

Synes du, lavendel lyder alt for FARLIGT, så kan det sagtens udelades. Men det ville være en skam.

Jeg har opgraderet Anettes oprindelige opskrift med den lækre Dulcey chokolade fra Valrhona og pecannødder. Det gør kagerne endnu lækrere, men kan også godt undværes.

Eckmanns lavendelkager i luksusversion

(til ca 36 kager)

  • 175 gr blødt smør
  • 175 gr rørsukker
  • Kornene af 1 vanillestang
  • 1 æg
  • 6 lavendelhoveder eller 2 tsk tørret lavendel
  • Revet skal af 1 lime
  • 225 gr hvedemel
  • 100 gr Dulcey fra Valrhona
  • 50 – 100 gr pecannødder

Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.

Start med at piske smør, vanillekorn og sukker cremet og lidt luftigt. Tilsæt ægget og pisk dejen grundigt, så den bliver homogen.

Pil lavendelblomster og -knopper af stilkene og hak dem groft. Tilsæt lavendlerne til dejen sammen med limeskal.

Hak chokolade og pecannødder groft og vend det i dejen også.

Til slut sigtes melet i dejen og vendes grundigt rundt.

Sæt kagerne på bagepapir i valnøddestore klatter med to skeer. Vær opmærksom på de flyder lidt ud, så du skal have gang i to bageplader.

Bag kagerne i ca 10 minutter eller til kanterne er let gyldne.

Nyd med en kop frisk myntete eller et stort glas koldt mælk.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Blåt og hvidt fad fra stellet “Sonja” fra Aluminia

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *