Lasagne med kylling og masser af grøntsager

Lige før vi drog på skiferie, var der behov for at få ryddet godt ud i køleskabet og grøntsagsskuffen.

Vildt flotte friske laurbær fra Irma Denne lasagne – eller en afart heraf – introducerede en veninde mig til, mens vi læste. Det er en rigtig fin måde at få brugt en masse grøntsager og en behagelig afveksling fra den sædvanlige bolognese lasagne.

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds økologiske flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1-2 spsk solbæreddike
  • 1/2 – 1 dl hvidvin
  • Frisk timian
  • Laurbær – gerne frisk

Sauter løg og hvidløg uden det tager farve. Tilsæt tomatpuré.  Kom eddike i og lad det koge næsten væk. Tilsæt derefter vinen og lad alkoholen fordampe, før de flåede tomater tilsættes sammen med timian og laurbær. Lad saucen koge godt ind og smag til med salt og peber. Juster evt m lidt mere eddike.

Bechamel- eller mornaysauce

  • ca 10 gr smør
  • 2 spsk mel
  • Muskat
  • Salt og peber
  • Mælk til saucen har en passende konsistens

Smelt smørret og rør melet ud heri. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge godt, så melsmagen reduceres. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Nu er din bechamel færdig.

Tilsæt ost og du har en mornaysauce.

Jeg kom et par skiver i af morgenmadsosten. Den smelter hurtigt i den varme sauce.

Smag til igen.

Grøntsager

  • 3 gulerødder i små tern
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 aubergine i små tern
  • 1 løg i tern
  • 1 par håndfulde frisk spinat og eller ramsløg
  • 3 store kyllingebryster i tern
  • Olivenolie til stegning

Derudover

1 pakke friske lasagneplader

Brun kyllingekødet godt af og stil det til side. Brun derefter aubergineternene og tilsæt til sidst løg og steg med til det er gennemsigtigt. Kom gulerødder og spinat på panden også, og steg til spinaten lige præcis falder sammen.

Nu skal der bygges. Start med tomatsauce, plader, tomatsauce, grøntsager, bechamel, plader, tomatsauce osv osv. Slut med bechamelsauce.

Du kan sagtens undvære kylling og erstatte med svampe i stedet eller bare fyre endnu mere op for grøntsagerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i 30 – 45 minutter.

Vi spiste en skøn salat til.

God appetit.

Mange hilsner Mette

Fotograf Martin Kaufmann

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hvad er det for et bord du har? – Jeg er ret vild med træstrukturen 🙂

    – S

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!