Lammekoteletter med chili-honning og pistacienødder

I konkurrencen, der kører lige nu på bloggen, spørger jeg dig, hvilken HELT honning du helst vil vinde.
 
Jeg ville selv have enormt svært ved at skulle vælge en yndlingshonning, men jeg kan allerede nu sige, at jeg er meget glad for varianten med chili.
Honning m chili – allerede en yndling
Det er imidlertid ikke nogen enormt stærk chili, mere pikant. Der er nemlig tale om den gode piment d´Espelette, som er AOC certificeret og derfor kun må dyrkes i Syd-vestfrankrig. Piment d´Espelette kan være lidt svært at få fat på, så hvis du falder over det, skal du slå til. Styrkemæssigt er vi et sted mellem paprika og chili.
 
Martins fætter holder får på sin gård ved Holbæk og fra ham har vi noget skønt økologisk lam, der har lavet et godt liv ved fjorden og nu ligger i vores fryser og venter på spændende ingredienser og retter i løbet af vinteren.
 
Denne gang blev det til en helt enkel omgang lammekoteletter, som blev grillet hårdt på en grillpande for derefter at bage færdige i ovnen.
 
Koteletterne hvilede derefter i samme tid, som de var blevet stegt.
 
Imens rørte jeg en marinade sammen af følgende ingredienser:
  • 80 gr chilihonning fra Helt
  • 1 spsk æbleeddike eller lys balsamico
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk æbleeddike eller lys balsamico
  • 2 håndfulde, grofthakket, bredbladet persille
  • 70 gr grofthakkede pistacienødder
  • Smør
  • Salt og peber

Start med at smelte honningen i en kasserolle. Når den er smeltet tilsættes eddiken, og blandingen koges kort op, så det skrappeste fra eddiken forsvinder.

Rist nødderne i smør på en pande, til de er let gyldne.

Lige før servering vendes lidt af honningmarinaden med persille, hvidløg og pistacienødderne. Smag til med salt og peber.

Læg koteletterne på et stort fad og hæld først den resterende marinade over og til sidst “stables” persille og nødder ovenpå kødet.

Skønne økologiske lammekoteletter med chilihonning marinade og pistacienødder

Lam og pistacienødder har jeg før lavet og det er i mine øjne en klassiker. Mynte i en god kvalitet er svært at få fat i på denne tid af året, derfor blev det denne gang med persille.

HELT honning til gengæld er ikke svært at få fat i. Du køber det hos www.blok18.dk og får det bragt til døren. Hvor svært kan det være. 

God appetit.

Mange hilsner,

Mette

Fotograf  og fætter-til-lammelandmand Martin Kaufmann

 

 

3 thoughts on “Lammekoteletter med chili-honning og pistacienødder”

  1. Dansk økologisk kan næsten ikke blive bedre. Interessant med honningen til lammet, hvilket jeg ikke selv har prøvet før. Super ide og ret :-).
    /Sørem

    1. Hej Søren,
      Ja, dansk lam er noget så godt og en fornøjelse, når det tilmed kan lykkes at få det økologisk.
      Honning og lam var også en premiere for mig, men det blev altså virkelig dejligt.
      Der er mere lam i fryseren og honning på glas, så måske kommer der mere 🙂
      Mange hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *