Kylling, mozzarella og parmaskinke

Den gode parmaskinke har jeg fremhævet tidligere, men nu er det tid igen.

En god gang comfort food til en halvkold forårsaften. Et stort økologisk kyllingebryst fyldes m skøn parmaskinke og dejlig smeltende bøffelmozzarella. Lægges i en nænsomt tilberedt tomatsauce og drysses med brødkrummer og parmesan, så der kommer et dejlig sprødt “låg”.

Du kan spise med godt brød, salat eller pasta til. Eller alle tre ting. På een gang.

Du bestemmer.

Opskriften her er til 2 personer.

Til saucen:

  • 1 dåse gode flåede tomater (jeg er til Mutti og synes cherrytomaterne er super!)
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spiseske tomatpure
  • 1 sukkerknald (rørsukker)
  • Rosmarin, timian og/eller basilikum
  • Balsamico
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 stor skive brød rives i helt små stykker
  • Friskrevet parmesan til du skammer dig

Løg og hvidløg sauteres i olivenolie. Tilsæt tomatpureen og lad den “brænde lidt af”. Tilsæt lidt balsamico og lad den koge næsten væk. Tilsæt de flåede tomater og krydderurter. Lad nu saucen koge godt ind 10-15 minutter. Smag til med salt, sukker og peber.

Til kyllingen:

  • 2 kyllingebryster
  • 2 skiver parmaskinke
  • 1 bøffelmozzarella
  • lidt friske krydderurter: timian, rosmarin og/eller basilikum
  • salt og peber

Skær en stor lomme på langt i brystet og fold det op som et hjerte. Drys med salt (ikke for meget, skinken er salt) og peber. Læg en skive parmaskinke på og 1-2 skiver mozzarella. Fold brystet sammen igen og luk evt m en kødnål.

Læg nu kyllingebrysterne ned oveni tomatsaucen. Fordel den resterende mozzarella over kyllingen. Brødkrummer og parmesan blandes og krydres let med salt og peber. Drysses over hele fadet.

Bages ca 15-20 min ved 190 grader.

 

Det smagte rigtig dejligt og ikke sidste gang, vi kommer sådan et fad i ovnen.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Jane says:

    Hej

    Er vildt med opskriften og billedet 🙂 Simpelt, letter og lettilgængeligt! Jeg har bestemt mig for selv ta prøve kræfter med den allerede i morgen. Derfor vil jeg gerne høre om du kan oplyse hvor du køber dine Mutti flåede tomater? Vil gætte på Irma? Hvis det er sandt, kender du så tilfældigvis andre steder de forhandles?

    Madglade hilsner

    • Mette says: (Author)

      Hej Jane,

      Ja – du har helt ret. De er fra Irma….. Det eneste andet sted, jeg har set dem er hos Supermarco i Sydhavnen. Dvs stadig Kbh …..

      Men, det vælter altså ikke retten, hvis du ikke kan få Mutti. Prøv om du kan finde nogle cherrytomater på dåse og så smag godt til – evt m lidt mere sukker.

      Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, du vil synes lige så godt om retten, som jeg gjorde!

      Mange hilsner, Mette

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!