Kylling, kål, rug og cremet ansjosdressing – det er slet ikke så kedeligt, som det lyder

Idag får du opskriften på en rigtig herlig mættende lun vintersalat.
kylling-evatrio-food-protography (foto Martin Kaufmann) 1

Jeg var ikke helt overbevist om denne sammensætning af ingredienser, men i kombination holder det virkelig godt, indeholder masser af gode vitaminer, fibre, fedtstoffer og langsomme kulhydrater og nå ja, smagene passer skønt sammen.

Det er sådan en slags mad, vi spiser på hverdage. Ja, vi kan sågar finde på at gøre det i weekenden også, for perfekt stegte kyllingebryster af en stor, økologisk kylling, det er faktisk festmad.

I hvert tilfælde så længe prisen stadig er som den er på de krabater.

Men de er nu hver en øre værd og der kan blive mad til mange dage til to personer.

Jeg tror, jeg lavede retten her til os en gang i November. Jeg havde lige været i Jylland og fået det skønneste kål, grøntsager og de allersidste blomster med retur af min meget søde og betænksomme æggedame, Nina.
Det er lidt utroligt at spise morgenfruer i November.

Nu har vi haft en smule nattefrost og morgenfruerne ER væk. Men jeg har lige kigget til mine mynteplanter i dag (en af dem er også fra Nina) og det pibler lystigt frem i bunden af dem. I går så jeg også adskillige billeder af erantis på Instagram og Facebook.

Jo jo – foråret er skam på vej.

Rug og kål (=det man bliver Skipper-Skræk-stærk af!)

(Hovedret til 2 personer)

  • 2 dl perlerug fra Skærtoft Mølle
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 skalotteløg
  • 250 gr grønkål, palmekål, cavolo nero eller sortkål. Det kan også sagtens være en blanding
  • 2 store kyllingebryster fra en økologisk kylling

Dressing

  • 20 gr ansjoser
  • 30 gr mandler eller pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk vand
  • Salt og peber
  • Finthakket bredbladet persille

Start med at riste mandler eller pinjekerner på en tør pande, så de bliver let gyldne og kommer til at smage endnu bedre. Kom dem i en blender sammen med ansjoser og hvidløg. Blend ganske kort og tilføj så olivenolie, citronsaft og vand. Blend igen og smag til med salt og peber. Du kan evt tilføje lidt mere vand, hvis du synes dressingen er for tyk. Til sidst røres den finthakkede persille i, men UDEN at blende. Dertil bliver farven lidt for sjov.

Kog perlerugen efter anvisningen på pakken. Jeg kommer ofte et fed hvidløg og krydderurter i. Det kan være alt fra løvstikke, timian, rosmarin eller laurbærblade. Samt salt naturligvis. Perlerugen skal koges, så den stadig har bid.

Fjern stilken på kålen og hak bladene groft. Blancher dem ganske kort i saltet vand og hæld dem i et dørslag. Blancheringen skal evt ske over et par omgange med mindre du har en MEGET stor gryde.

Steg kyllingebrysterne på en varm pande i kokosolie. Start med at stege på skindsiden, så du får et herligt sprødt og gyldent skind. Husk at krydre grundigt med salt og peber inden og under stegningen. Et skvæt citronsaft under stegningen skader absolut heller ikke.

Hak skalotteløget helt fint og sauter i kokosolien, uden det tager farve. Sæt varmen på middel og tilsæt kålen. Rør godt rundt, så løg og kokosolie bliver fordelt over det hele.

Bland nu den lune, kogte perlebyg i sammen med lidt ekstra olivenolie og smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær kyllingebrystet i skiver og servér til kornsalaten.

God appetit.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Sauterpande fra Eva Trio

Emaljetallerken fra Falcon købt hos Sunday Morning

Gaffel fra Iittala

One thought on “Kylling, kål, rug og cremet ansjosdressing – det er slet ikke så kedeligt, som det lyder”

  1. Lyder skønt. Dog lidt forbeholden omkring den der ansjosdressing. Faktisk har du jo sidste år efterladt et glas ansjoser i mit køleskab, gad vide hvor længe sådan nogle banditter kan holde sig og mon jeg skulle forsøge mig med den dressing. Vi har jo altid kål på lager og det kunne bestemt være fint at prøve nye varianter med kål. kram Pernilel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *