Krydret cider med granatæble, citrus og vodka

Gløgg er skønt, men det ligger også lidt tungt i maven. I dag får du inspiration til en anerledes, lettere og knap så sød varm drik, som du også kan drikke efter Jul.
Food photography
Sørg for at bruge en god cider, der ikke er for sød. Jeg har denne gang brugt den fra Ørbækgaard, men ellers er jeg jo også meget begejstret for de to slags fra cider fra Fejø “Fejø cider” og Kernegaarden eller den gode Sheppys fra The Cider House.

Granatæbler blev jeg mindet om for to uger siden, da jeg var i Marokko. De små søde og saftfyldte diamanter er bare så lækre her i vinterhalvåret, hvor jeg godt kan savne vores skønne bær og hvor de røde kerner kan erstatte lidt af det savn.
Food photography
Drikken her kombinerer nogle af de sædvanlige krydderier, som også kommer i gløgg, men de suppleres af saften fra de friske frugter.

Der skal sødes moderat, for det er netop en af styrkerne, at denne drik ikke er så sød.

Man kan sagtens supplere med et lille skud alkohol og her synes jeg, Mama Vodka passer perfekt. En blød, afrundet og frugtig vodka, som supplerer de øvrige smage rigtig godt.

Krydret cider med granatæble og citrus

  • 75 cl cider
  • 4 nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 1/4 muskatnød
  • 1 kanelstang
  • 1/2 vanillestang
  • Juice og skal af 1 appelsin
  • Juice af 2 mandariner
  • Juice af 1/2 granatæble
  • 2-3 spsk rørsukker
  • Kerner af de andet halve granatæble
  • Vodka efter smag

Bland alle ingredienser undtagen granatæblekerner og vodka i en gryde.

Varm det hele langsomt op, så alkoholen ikke fordamper.

Smag til om drikken er sød nok og kom nu en god sjat vodka i sammen med granatæblekernerne.

Hæld på fire fine glas. Jeg har brugt de skønne Tumblerglas fra Riedel, som jeg synes er så elegante og passer så fint til varme drikke (også).

Jeg håber, du har fået lyst til at prøve den krydrede cider her – måske i stedet for en gang gløgg?!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

One thought on “Krydret cider med granatæble, citrus og vodka”

  1. Super skoen drik, Mette! Den maa jeg proeve, da jeg helst drik glögg, som ikke er for soed. Tak for inspirationen!

    Kh,
    Tanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *