Danmarks bedste smørrebrød: Rasmus Kjærs fiskefilet med rejer

Det var tilbage i December, jeg læste en artikel i Gastro af Rasmus Kjær. Heldigvis også med opskrifter på de seks stykker smørrebrød, som Rasmus i September scorede Danmarksmesterskabet på foran Søllerød Kros Emil Bjerg.

"Måge" perspektiv

“Måge” perspektiv


Jeg har altid haft en svaghed for smørrebrød med rejer. Da jeg var barn, fik jeg ved helt særlige lejligheder æg og rejer med på madpakken og det var en fest! Det understreger vist også endnu en gang, hvor jeg har min madinteresse- og glæde fra.

Et så klassisk stykke smørrebrød må bare serveres på Mågestellet

Et så klassisk stykke smørrebrød må bare serveres på Mågestellet

Så da jeg så, Rasmus fortolkning af den klassiske fiskefilet, så måtte jeg bare lave en ren copy-cat og se, hvordan det virkede.

Friskpillede rejer er sliddet værd!

Friskpillede rejer er sliddet værd!


Ideen er, at man skærer smalle rektangler af rugbrød, skærer fiskefileten til, så den passer og blender det overskydende fisk med fløde til en let fars. Herefter tager man to stykker brød, smører med fars og lægger fisken på. “Sandwichen” lægges sammen og resterende fars smøres på kanterne, så de bliver helt lige.
Herefter pakkes brødet i film og bages ved lav varme i ovnen, inden det til sidst bliver stegt hårdt af på en pande, så brødet bliver sprødt.

Der pyntes af med kugler af syltede agurker, mayo, friskpillede rejer og selvfølgelig karse.

Du finder hele opskriften i Gastro.

Det er absolut ikke sidste gang, jeg laver smørrebrød med fiskefilet på dén måde. Det hele kan sagtens laves færdigt dagen i forvejen og blot steges på selve dagen.

Close-up! Desværre med knap så skarpe kanter som Rasmus Kjær

Close-up! Desværre med knap så skarpe kanter som Rasmus Kjær


Jeg brugte skærisingfileter fra Skagenfood og mine yndlingsrejer fra Aarstiderne, som er søkogte, faste i kødet og vildt lækre.

Som du kan se, kunne mine kanter godt have været lidt skarpere. Det kunne jeg have opnået, hvis jeg havde skåret brødene til, efter de kom ud af ovnen, men jeg nænnede simpelthen ikke, at noget skulle gå til spilde.

Mums, det er SÅ lækkert.

Næste gang vil jeg lege lidt mere med opskriften, denne her gang skulle det bare være en ren KOPI!

Lidt mere moderne version - på Anne Blacks skønne lyseblå flise

Lidt mere moderne version – på Anne Blacks skønne lyseblå flise


Rigtig god fredag og weekend!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Lyseblå smørbrik/helt flad tallerken fra Anne Black

Stor tallerken fra “Mågestellet”,” Royal Copenhagen (tidligere Bing & Grøndahl) – udgået af produktion

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Emma Jo says:

    Hold nu op hvor ser det lækkert ud! Lidt avanceret og omfattende, men hvis den er det værd, så skal det helt sikkert prøves i løbet af påsken! 🙂

    Emma

  2. Sine says:

    Namme namme namme!!! 😀

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!