(Bitte)små kartofler med krabbe, ærter og ymercreme

Jeg anmeldte for ikke så længe siden “Løgismose Sommer” skrevet af Anders Vald og udgivet af Politikens Forlag. I det indlæg skrev jeg vist, at den bog ville jeg bruge mere i løbet af sommeren og for at bevise, at det ikke bare var snak og del af en generel anprisning, så får du her endnu en ret, som er stærkt inspireret af bogen.

En simpel sommerret

En simpel sommerret



Jeg faldt for retten, fordi det er en simpel sommerret, som hurtigt kan laves og indeholder nogle fantastisk dejlige råvarer, som man netop har lyst at spise på en varm dag.

Krabbekløerne kan sagtens erstattes af f.eks. fjordrejer eller jomfruhummerhaler, men det vigtigste er, at de er friskpillede og af god kvalitet. En ret med så få råvarer skal indeholde det bedste, ellers bliver den trist.

  • 1 stor krabbeklo per person
  • 5 små kartofler per person – jo mindre, jo bedre. Ideelt små æggeblommekartofler og JA, det er et arbejde at gøre dem rene, men det betaler sig
  • 1 håndfuld nybælgende ærter
  • Urter og blomster til pynt – her blomsterkarse, røllike og kronblade fra citrontagetes

Bring vandet i kog og tilsæt krabbekløer, salt, peber,  et par skiver citron og gerne lidt dild (hvis du har).

Når vandet koger igen, skummes det hvide skum af.

Skru ned for varmen og lad kløerne koge i godt 5 minutter.

Sluk for varmen og træk gryden fra blusset. Hvis du har tid, må du gerne lade kløerne trække i kogelagen en lille halv time.

Slå kløerne i stykker med forsigtige bank med en hammer, men hold igen på aggressionerne, så du ikke får for mange splinter i det fine kød.

Pil kødet af kløerne og sæt det til side i en skål.

Skrub/skrab kartoflerne og kog dem i rigeligt saltet vand til de er lige akkurat møre, men stadig har lidt tyggemodstand.

Ymercreme

  • 150 gr Arla Unika ymer
  • 50 gr fløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt friskrevet citronskal
  • Lidt citronsaft
  • Evt lidt rørsukker

Rør alle ingredienser sammen og smag til med citronskal og -saft samt salt, peber og sukker.

Anret på en tallerken eller i små skåle.

I bogen var det en skyrcreme i stedet, kartoflerne blev let knust og der blev brugt rejer. Jeg valgte at tilsætte ærterne, som er så vidunderlige nu og straks er væk igen. Resten var mindre modifikationer, som passede med det, jeg havde i mit køleskab. Jeg nænnede ikke at knuse de små kartofler, men det kan man sagtens gøre.

Drys til sidst med de nye ærter, blomster og urter.

Hav en dejlig dag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Marian says:

    Bittesmå kartofler er de bedste! Yum!

    • Mette says: (Author)

      Kan ikke være mere enig!
      Et STORT arbejde at gøre dem i stand, men det er alle anstrengelserne værd 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!