Karma Sushis eminente signatur

Sidst jeg checkede havde København mere end 100 sushirestauranter. Jeg blev overasket over, det er SÅ mange. Især når jeg tænker på, hvor få vi frekventerer…. Antallet cementerer, at sushien for længst har indtaget en signifikant plads i vores “fast food” og “spise-ude” hjerte.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Det korrekte navn er Karma Sushi – skiltet står til udskiftning


Det er ved at være længe siden, vi sidst var på Karma Sushi, men for nogle uger siden, mens det stadig var RIGTIG sommer, var vi igen en tur forbi i Peder Skramsgade bag Det Kongelige Teater og Københavnerfilialen af Karma Sushi, som ellers også ligger i Århus (2 steder endda), Ålborg og Frederikshavn.

Og endnu en gang blev vi bekræftede i, at det er et rigtig skønt sted.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Træbeklædningen er ny, men fjerner det lidt sterile udtryk, restauranten havde før

Indretningen er stadig stram og nordisk, omend der endda er sket lidt opdateringer siden sidst. Et af de helt store plusser og forandringer, der er kommet til, er en fin udendørs terrasse med hele 10 siddepladser.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Terassen udenfor med 10 siddepladser er et stort plus

Vi vil jo så gerne sidde udenfor, når det kan lade sig gøre og selvom, der ikke sker meget i gaden, så er det en rigtig, hyggelig og traditionel københavnergade, hvor en turist og beboere kommer forbi i ny og næ.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Skål i Kocemba´s

Vi fik sat os godt til rette og jeg valgte at lægge ud med et glas af den boblende te fra Kocemba´s. Dels fordi jeg gerne ville drikke noget uden (særlig meget) alkohol, dels fordi jeg var lidt spændt på at se, hvordan Kocemba´s passer til sushi. Valget faldt på nr. 4 med ingefær og citron. Den er desuden lavet på mynte, grøn te og hvidvin.

Kocemba´s er en helt ny drikkevarekategori: boblende te. Det er altså godt og innovativt tænkt af bagmand Jacob Kocemba. Prøv den hvis du falder over den.

Den passer nemlig (også) perfekt til sushi!! Ikke for sød og med fine – ikke for påtrængende – smagsnuancer. Rigtig godt match.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Herlig opdækning, der skiller sig ud

Sidste gang vi var på Karma, bemærkede jeg også det fine porcelæn. Og det samme denne gang. Her er for en gang skyld en restaurant, der tør og lader sig skille ud fra mængden.

Vores valg
Signaturmenuen på Karma Sushi kommer godt omkring på hele kortet og giver mulighed for at smage alle stedets specialiteter. Samtidig serveres menuen i flere omgange eller retter, om man vil.

Vi fik først en lille tangsalat med radiser, sprød kataifi, karse og grofthakkede soyamandler. Det var en herlig opdatering af den klassiske tangsalat og de ekstra twists og ingredienser løftede salaten et niveau op.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Tangsalat med radiser og kataifi

Samtidig fik vi også en herlig misosuppe med søde rejer, kammusling, sort og hvid sesam. En lækker meget rig og smagfuld suppe med en herlig opgradering af skaldyrene. Normalt får man blot suppen uden fyld af nogen slags eller hvis man er særligt heldig lidt tofu. På Karma Sushi er vi alle Fætter Højben!

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Misosuppe med sød reje og skiver af kammusling

Vores næste ret – eller snack – for vi var jo stadig ikke gået i gang med den “rigtige” menu var lækre tempurarejer. Nogle steder hedder de ebi hapsere eller slet og ret tempurarejer, men her var rejerne alle lagt i en skål og så bliver det lige pludselig en “salat.” Hvor om alting var, så var det yderst lækre og sprøde, friterede rejer med chilisesam, karse og chilimayo.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Tempurasalat

De smagte fantastisk og selvom jeg sagtens kan følge lysten til at lave en anden slags servering end andre steder, så er det synd at dynge de lune rejer op i bunke i en skål, for de bliver simpelthen alt for hurtigt bløde.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Et haps fra tempurasalaten

Nu kom den fineste tænkelige servering. Lidt længere oppe direkte på Kgs Nytorv ligger Geist, hvor Bo Bech i mange år (siden sine Paustian dage) har været kendt for at lave en enestående signaturret med avocado, mandelolie og kaviar. Karma Sushi har lavet sin fortolkning af den enkle, men eminente ret og serverer en yndlig lille skål med avocado i fine skiver, kaviar, puffede ris, kørvel og oxalis. Der er faktisk hele 10 gram kaviar på serveringen og selvom jeg måske ikke helt kunne købe ind til præsentationen af en “avocadoblinis” så synes jeg, det var meget fine smagsnuancer og samtidig en understregning af Karma Sushis luksuriøse tilgang til maden.
Kaviaren kommer (selvfølgelig) fra Rossini Caviar.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Avocado med Baerii kaviar fra Rossini og puffede ris

Luksus blev det også, da vi fik næste servering, som var et stykke kogt kongekrabbe med japansk mayo, chilimayo, lime, citron og shiso. Og der er bare ikke så meget andet at sige end MUMS!
Kongekrabben bliver også kaldt kamchatka og kendes på de “piggede” ben i modsætning til snekrabbens fuldstændig glatte. Den blev oprindeligt udsat af russerne i Murmanskfloden fra 1960-1970 med henblik på at skabe en ekstra føderesource til befolkningen i det nordvestlige Rusland. Men heldigvis er vi i dag også så heldige af og til at få lov at smage på kongekrabben og hvis målet for resten nogensinde er blevet nået jf. intentionernne, så er det ikke så toset en spise for deroppe i nord-vest.
Kongekrabben er lidt af en krabat. Den kan blive op til 2 meter fra klospids til klospids og veje op til 15 kg.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Den utilnærmelige kongekrabbe med det vidunderlige indre

Det er en udfordring at efterfølge kaviar og kongekrabbe, men den næste servering med en flot anretning af laksesashimi på trøffelmayo med forårsløg, lakserogn og citrusvinaigrette, den gjorde mere end et hæderligt forsøg.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Flot kvalitet laks med god smag og herligt tilbehør

For pokker, hvor smagte det lækkert. Den fede, fede laks med den komplementerende overdådige parfumerede trøffel, fed mayo og syre fra vinaigretten, som måske også havde fået lidt sake var intet mindre end guddommelig.
Laks, der næsten smelter på tungen og med så godt følgeskab. Jubiii.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Mundret sashimi

Da jeg havde druppet min te, gik vi over til vand. Det var en varm aften og vi havde brug for rigelige mængder væske og ingen alkohol på grund af, det var en hverdag med tidlig arbejdsdag derpå.
Karma laver noget genialt vand, som nok er almindeligt postevand, men som er smagssat med mynte, masser af agurk, citron og lime. Det er den “attention to detail” der gør, at jeg godt kan lide at komme sådan et sted.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Karmavand med agurk, lime, citron og mynte

Herefter fulgte ngirierne. Der var 5 forskellige slags: flammegrillet tun og laks, tun, laks og hvidfisk.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Flammegrillet tun

Jeg lagde ud med den flammegrillede tun (hvorfor gemme det bedste til sidst, når man kan starte med det?! Den smagte skønt, nok var stilen californisk med flødeost, chilimayo og -sesam, men den smagte skønt og det er her, jeg mener, at der er fin plads til sushibeginners også hos Karma Sushi.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Flammegrillet laks med egne æg

Næste var flammegrillet laks med egne æg, japansk mayo, soja og purløg. Den var OGSÅ rigtig dejlig og selvom jeg tidligere har underholdt med min aversion med laks, så er det sådan en servering, der får mig til aldrig helt at kunne “slå op” med den fisk.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Og du har jo nok gættet det: både tun og laks i den rene version var også gode.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Her kommer fisken rigtigt i centrum og kvalitet bliver endnu mere afgørende. Personligt, kunne jeg godt have ønsket, at risene var knapt så søde, men det er vel en smagssag. Jeg ville gerne have haft et dryp riseddike mere.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Så var det blev tid til de små “både” alias gunkan.
Den første var med agurk, lakseæg og forårsløg. Den var fin. Meget neutral og blid i smagen, men samtidig med kompleks saltsmag fra rognen. Karma Sushi skriver i deres menukort, at de bruger vildtfangede lakseæg. Det må dog være laksen, der er vildtfanget og heraf “tappes” rognen. Uanset, er det sympatisk, at rognen kommer fra vilde dyr og ikke miljøbelastende dambrug.
Den anden gunkan var med laksetatar, agurk (igen) og kataifi igen. Skønt til den fede side, men agurken gav frisk- og sprødhed.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Sidste ngiri i denne menu var den elegante søde reje, som hverken sprællede eller var specielt sød, men i herligt selskab med trøffelmayo og karse.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Og det bringer mig så til min sidste anke, som slet ikke er en anke fra min side, for jeg kan virkelig godt lide karse og det var en øjenåbner for mig sidst, jeg var på Karma Sushi, hvor eminent og sjældent et tilbehør det er til sushi. Hvis man IKKE kan lide karse, så bliver signaturmenuen hos Karma Sushi lidt lang, men jeg er sikker på, man kan bede køkkenet om at finde på noget andet, hvis det skulle være tilfældet.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Hjemmelavet, syltet ingefær

Karma Sushi laver sin egen syltede ingefær. En perfekt balance mellem eddike, sukker og den hotte ingefær. JA, der er virkelig forskel. Jeg er fuldstændig pjattet med både smag og så den fuldstændig stringente tilgang til at ville lave alt fra bunden.
Aftenens sidste servering eller ret, hvis man er til den “klassiske tilgang” var en omgang makiruller. Der var hele fire ad slagsen.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Rainbow roll med farvekoordineret topping

Den første var en “Rainbow roll” toppet med laks, tun og hvidfisk. Rullen var fyldt med surimi og avocado med hummermayo, kataifi og lidt sesam på toppen. Den smagte vildt godt. Det kan næsten ikke gøre andet med så mange gode elementer og selvom, jeg sædvanligvis er en stor tilhænger af både simpel og enkel mad, så er det da skønt at få lov at svælge på den måde.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Canadian roll

Næste omgang var “Canadian roll” med flødeost, bredbladet persille, laks og agurk rullet i masago. En klassiker, som smager dejligt, selvom jeg aldrig helt har forstået, hvordan flødeost og sushi fandt sammen.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Nu startede de mere spacy navne: næste rulle var en “Sizzling tuna roll” med sprød tempura reje, wakame (tang) salat, sesammayo, marineret tun, lakseæg og purløg.
Superlækkert med meget tydelig smag af sesam og skønt med tangsalaten.
Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann
Næste “Karma crunch” var også med tempurareje. Desuden avocado, rullet i masago og puffet ris. Toppingen var chili mayo og igen masser af karse. Skønt og for en gang skyld var det ikke nødvendigt at forhandle om, hvem der skulle spise det sidste stykke. Astrid og jeg var begge mætte og Martin “tog den for holdet.”

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Overskriften her kunne nemt være glad og meget mæt

Det skiller sig også ud fra mængden, at Karma Sushi opererer med en signaturmenu. De fleste andre steder, kan man nok købe en “menu” sammensat af en række forskellige makier, ngirier mm, men hos Karma Sushi er det en egentlig menu, som bliver serveret ad flere omgange. Det eneste, som man desværre ikke har med i sin menu og også det eneste, jeg kan finde på at anke over i dagens skriv, det er, at der ikke er en dessert inkluderet i signaturmenuen.

Karma Fudaraku in Copenhagen - photo Martin Kaufmann

Et sidste glas vand og så ud i den smukke sommeraften

Nuvel, at vi ikke kunne have spist den, er en anden ting, men efter en cykeltur ud til Isværket på Stefansgade på Nørrebro, så lykkedes det os alligevel at klemme en affogato ned.

Jeg synes Karma Sushi egner sig rigtig fint til flere formål: både den romantiske kæresteaften, men også en tur med vennerne og/eller veninderne i byen.
Sushi hører til i den mindre udfordrende ende. Det vil sige, hvis man ikke er så øvet udi den rå fisk kunst, så er stilen på Karma Sushi mere amerikansk end stram japansk og det gør, at alle kan være med.

Vi har Astrid med i byen denne aften og det eneste, hun måtte give op overfor var kammuslinger og kaviar. Der gik dog ikke lang tid før, hun fik forstærkning af sin far. Pyha.

Check Karma Sushi, det kan godt være, den kun er een ud af AOKs 111 restauranter, men den stryger direkte ind på min favoritliste!

Karma Sushi
Peder Skrams Gade 15
1054 København K
Tlf.: 44 45 45 45
www.karmasushi.dk

Åbningstider:
Mandag – torsdag og søndag: 17 – 22
Fredag – lørdag: 17 – 23

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. foodfanatic says:

    Kære Mette

    Det var dog de skønneste billeder og dejlig læsning. Sad lige og spekulerede over, om I var til frokost, indtil jeg læste, at det var nogle uger siden, I var forbi. Besøgte selv Karma Fudaraku, da det lå bag ved D’Angleterre. Virkelig skønt sted.

    Kh Nadia

  2. Sine says:

    Hold nu op hvor lyder det bare lækkert!! Jeg har netop været inde på deres side, og prisen ligger i den dyre ende, men er bestemt ikke urimelig. Hvis det ikke var fordi der skulle finansieres en fødselsdag senere på måneden, havde jeg bestilt bord allerede idag.
    Tak for anbefalingen! 😀

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!