Kapersvinaigrette, italienske salater og nyt stel fra Pillivuyt

For nogle uger siden var jeg inviteret til introduktionen på et nyt stel fra det franske firma Pillivuyt. Arrangementet bestod i en frokost på Den franske Ambassade på Kgs Nytorv i det meget smukke “Thottske Palæ”.
_DSC0118

Nå, men tidspunktet “midt i arbejdstiden” duer bare sjældent for en hobbyblogger som mig, så jeg var nødt til at sende min bedste mand, Martin!

Blå Bretagne, som det nye stel hedder, er i de smukkeste blå nuancer, som netop skal associere og symbolisere havet ved Bretagne. Det er nogle meget fine farver, men særligt formgivningen er jeg helt tosset med. Der er særligt nogle dybe tallerkener, som megen mad vil tage sig utroligt smukt ud i.

Så afsted på ønskesedlen med nye tallerkener.

Og ønsket om et større køkken.
_DSC0132
Martin havde heldigvis en herlig goodiebag med hjem og når jeg nu ikke havde kunnet deltage i frokosten, måtte jeg straks tage de nye skåle i brug til aftensmadens salat.

Aarstiderne har for nyligt introduceret en ny kasse, som udelukkende indeholder italienske varer: “den italienske kasse” og den har jeg altså svært ved at stå for for tiden, hvor længslen efter nye grøntsager er så stor.

Jeg samlede derfor en stor grøn salat af de forskellige salattyper, som kassen indeholdt: radicchio, rucola, cime di rapa og en sidste af mælkebøttefamilien, hvis navn jeg simpelthen ikke kan komme på lige nu.
Slutteligt måtte jeg drysse med blomster af cime di rapa og nye stedmoder fra altankassen.

Til disse lækre, sprøde og grønne salater var en god dressing essentiel og således blev denne kapersvinaigrette (inspireret af Camilla Plum) til.

Kapersvinaigrette til en stor salatskål
(ca 4 personer)

  • 1 spsk finthakkede kapers
  • 1 fed hvidløg hakket fint
  • Finthakket skal af 1/2 citron
  • 2 spsk finthakket persille
  • 2 spsk finthakket kørvel
  • 2 spsk finthakket estragon
  • 1 finthakket halvt rødløg eller skalotteløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk sherryeddike
  • 1 tsk honning

Alle ingredienser røres sammen og smages til med salt og peber.

Vend enten salaten med vinaigretten lige før servering eller servér den ved siden af, som jeg har gjort.
_DSC0129

Læs også Anette Eckmanns fine beskrivelse af besøget på ambassaden her.

Hav en dejlig onsdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Blå skåle fra Pillivuyt

Salatbestik fra Rue Majorelle, Marrakesh

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Sine says:

    *savle savle* Jeg ved ikke helt hvad der ser lækrest ud – salaten eller skålene.. Lækkert lækkert lækkert!! 😀

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!