Je t´aime – Paris på Vesterbro

Jeg springer på cyklen – lidt for sent som altid – og haster fra kontoret i Hellerup gennem byen til Vesterbro og aftenens middag på restauranten Je t´aime.

_DSC0363

Stemning fra gadedøren


Cykelturen er måske ikke så lang, men det er alligevel en rejse fra forstaden – gennem byen og direkte til Paris, for da jeg støder til Astrid og Martin (som er nået frem i tide) så føles det faktisk som om, jeg træder direkte ind til dem på en parisisk bistro.

_DSC0359

Den parisiske stemning er uforlignelig

Selvom restauranten ligger midt i noget af det tidligere allermest beskidte Vesterbro, så er der ikke meget dårlig stemning tilbage midt i det, der er mere hipster end fattigt arbejderkvarter. Her på Dybbølsgade 9 – akkurat ud for Dybbølsbro.

_DSC0362

Når Far fotograferer og Mette er forsinket, er mobiltelefonen ALTID sikker underholdning

Køkkenstilen er ærkefransk. Den sorte tavle med kridtskrift menu er også på plads, bistrostolene og marskendiserservicen. Maden er nok frankofil, men gode danske råvarer og især grøntsager og frugt skinner tydeligt igennem. Her er et stringent sæsonkøkken og selvom det nu er et par måneder siden, vi var der – 19. august for at være HELT præcis (men hvem tæller), så var jeg – nærmest – lykkelig over for første gang i et stykke tid at finde en menu, der bar så meget præg af det begyndende efterår, men stadig med sommerens lethed over sig.

_DSC0360

Astrid vælger…. det kan godt tage lidt tid ;-)

Konceptet er enkelt, man plukker sine ønsker af tavlen eller stoler på kokkkens valg af en fire retters menu til sølle 350 kr. Det er virkelig god værdi for pengene, når råvarerne er i orden og maden veltillavet, omend enkel.

_DSC0370

Den sorte tavle er det første typiske Paris-kendetegn

Vi vælger på må og få, så vi kommer godt omkring hele kortet. Vi har hver vores favoritter og da Astrid spotter coq au vin, er hun slet ikke i tvivl om sit valg.
Som vanligt – og især når det er midweek – drikker vi “bare” vand, men tro mod den franske stil, er det selvfølgelig Badoit, der serveres på Je t´aime. Det er lige før, det er en befrielse, at det ikke er San Pellegrino.

_DSC0372

Hjemmebagt brød

Hjemmebagt brød med smør kommer på bordet og straks derefter en lille tærte med den sprødeste butterdej, squashpure og masser af friskrevet parmesan. En lille hilsen fra køkkenet og en fin appetizer, der gør lige præcis det, den skal: kickstarter appetitten.

_DSC0408

Appetizer: en lille squashtærte med butterdej

Første ret, som vi alle var enige om at vælge, er grillede jomfruhummere, der serveres med ditto grillet citron, lidt frisée salat med en klassisk krydderurtevinaigrette.
Det smager dejligt. Af sommer. Hummerne er saftige og bortset fra, at måltidet for min skyld kunne have bestået af et dusin af disse, så sætter det kun forventningerne endnu mere i vejret efter de næste retter.

_DSC0411

Jomfruhummere med grillet citron

Vores anden forret var rilette med selleripure, brunoise af gulerod, brombær, rød syre og kørvel.

_DSC0415

Rustik rilette med brombær

Efter min mening var det dog i højere grad braiseret kød end rilette, men uanset var det lækkert smørmørt kalvekød, som var trukket fra hinaden og serveret med den bløde pure og de syrlige urter og bær.

_DSC0417

En opvisning i årstidens råvarer – herligt!

Personligt er jeg også vild med denne næsten flabede enkelthed. Det MÅ man nemlig godt. Hvis tilberedningen og råvarerne er i orden, så brokker jeg mig bestemt ikke over, at der ikke lige er en skum, pure, creme og emulsion på tallerknen også. Sådan et sted er Je t´aime nemlig slet ikke og igen, lægger prisniveauet og indretningen også helt op til, at det er bistromad, der serveres. Niveauet på restauranter i København er så højt lige nu og der findes så mange lækre steder, der sælger retter fra 100 kr og opefter og dermed kan man sagtens finde steder, som kun er en tand dyrere men laver langt mere avanceret mad.

Je t´aime handler slet slet ikke om Michelin mad eller det, der ligner. Her får du rammerne og ingredienserne til en pause fra hverdagen og et flashback til Paris. God ærlig mad og betjening vil jeg kalde det og en restaurant, der om nogen har stamstedspotentiale, hvis man bor en opgang eller to væk.

_DSC0419

Højt humør, mens vi venter

Hver ting til sin tid.

På Je t´aime er der smæk på stemningen og autenciteten, mens der er skruet ned for investeringerne i indretning og porcelæn.

_DSC0420

Og lidt frækhed….

Endelig kommer den længe ventede hane i vin.

Det er ikke den sædvanlige portion indhyllet i tæt sauce, men – igen – en mere rustik anretning, hvor råvarerne igen brillerer. Martin jubler over de store stykker bacon og jeg sniger mig til at stjæle en af Astrids champignoner.

_DSC0421

Coq au vin

Saucen er kogt ind, til den næsten karamelliserer og den syrlige vinaigrette på salaten passer perfekt til.

_DSC0422

Med salat og crouton i baggrunden

På siden er der den yndigste hjerteformede crouton med pesto.

_DSC0425

Det er da kun til at blive glad (og lidt forelsket) af

Jeg får bavette på min side af bordet. Det er lige som onglet en af de billigere udskæringer og også mindre reelt, men det er så vanvittigt fuldt af smag og med en kort, men hård tilberedning, bliver kødet perfekt.

_DSC0427

Bavette og sauce

Også her var saucen helt tæt og ganske dejligt.

_DSC0431

Lun salat af hokaido, græskarkerner og kantareller

Højdepunktet var dog salaten, som var genialt sat sammen af sprøde græskarkerner, blødt bagt hokaido græskar og lækre smagfulde kantareller.

Vi var alle glade og den glæde steg en lille smule, da vi fik en lille ekstra dessert serveret. En perfekt lille crème brûlée med knasende sukkerlåg og mild smag af lavendel. Efter sigende en af husets signaturer.

_DSC0435

En lille præ-dessert

Jeg er ikke den store crème brûlée fan, så portionen var faktisk yderst passende for mig.

Den “rigtige” dessert var for mit vedkommende en skøn mandelkage (med MASSER af mandler) med chokoladeganache og store, skønne kirsebær til.

_DSC0439

Mandelkage med chokoladeganache og kirsebær

Jeg traf uden tvivl det bedste valg (efter min smag), selvom Martin og Astrids blåbær med flødecreme og sprød mandelkaramel også så ganske dejlig ud.

_DSC0441

Blåbær

Og som om alt det ikke var nok, så fik vi også et stykke hjemmelavet kandiseret appelsinskal til espressoen. SÅ var vi også mætte.
_DSC0444

Hvornår skal du tage på Je t´aime?

Du skal tage på Je t´aime, når du trænger til en frankofil opmuntring. Her får du et kærligt parisisk kindkys, en autentisk middag lavet af gode råvarer og en vanlig kvik bistrobetjening.

Du kan både tage på kærestemiddag her, men du kan også arrangere en venindemiddag eller en før-bytur-middag med en flok venner her. Skal du ud med dine forældre eller sågar svigerforældre kan du også sagtens tage dem med. De vil synes, det er et charmerende sted som garanteret vil minde dem om deres første tur til Paris.

Je t´aime har for nyligt udvidet og serverer nu både morgen og frokost. Fra kl 10 “morgenmad” i form af en Omelette au Fines herbes, Æg á la je t´aime (æg stegt i et stykke toastbrød serveret med ventrêche og comté) og selvfølgelig gode croisanter og/eller et stykke comté med balsamico.
Til frokost bliver der lavet Moulles mariniéres og Salade Chevre chaud. Lidt med godt!

Jeg skal snart ned og have et af de æg. Det er helt sikkert.

Restaurant Je t´aime

Dybbølsgade 9,

1721 Kbh V

Åbningstider: mandag – lørdag: 8 -24 (køkkenet lukker kl 22)

www.jetaime.dk

Jeg har forresten lige set på Facebook, at man også kan booke Nytårsaften på Je t´aime. Menuen ser vildt lækker ud: torsk, jomfruhummer, foie gras, krondyr og chokolade. 5 retters menu til 500 kr og vinen det samme. Det kan kun blive en fest.

Rigtig glædelig 1. søndag i Advent.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Du får lige de ALLERsidste billeder:

_DSC0374

Inspirationen står over alt

_DSC0375

Typisk bistro-stol

_DSC0376

Friske blosmter i vaserne

_DSC0377

Et par loppefund giver charme

_DSC0381

Brød ligger klar

_DSC0383

Surdejsflute – jeg er vild med, at maden også bliver “pynten”

_DSC0389

Badoit er en herlig afveksling fra den sædvanlige Pellegrino

_DSC0386

En svamp har også fundet vej til vasen

_DSC0391

Dagens tavle

_DSC0395

De sidste forberedelser før det store rykind

_DSC0397

Skødesløs elegance

_DSC0400

Der er også pladser i “baren”

_DSC0401

Dagen vendes

_DSC0402

Astrid laver sig et stykke baguette

_DSC0405

Deres udsendte

_DSC0384

Der findes pæne skilte

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Susan says:

    Kære Mette,
    Der var en engang, at jeg fortalte dig, at jeg savnede “dig” i dine blog indlæg. Du har jo altid haft smukke fotos, fantastisk mad på tavlen og været en stor inspiration . Men dette et indlæg er så skønt. Jeg får virkelig lyst til at tage på Je t’aime, og derudover er det så fint præsenteret og man ønsker, at man var der sammen med Jer, smukt, enkelt, personligt og ægte!
    Keep up the good work!
    Kh Susan

  2. Louise says:

    Jep, det skal da prøves ;o)

  3. Mikael says:

    Dejlig beskrivelse, dejlige billeder der stråler af nærvær og glæde. Og så er det lige i baghaven 🙂 Det er man da nødt til at besøge.

  4. Thue says:

    Jeg spiste der i sommers, med den samme positive oplevelse som dig; dejlig stemning og betjening, en menu der var både lækker og overraskede med små ekstra retter og en god vin til maden…og alt dette til en pris der er ligeså spiselig som maden 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!