Japansk spinatsalat a la Kondo

I dag følger endnu en af Kondos opskrifter.

Spinatsalat - 3 ingredienser
Spinatsalat – 3 ingredienser


Den er OGSÅ fra det nye “Mad og Venner,” men blev ligeledes serveret på Odd Fellow Palæet til Japansk hverdagsmad i Spiseklubben. Og selvom jeg synes, Martin har fået taget et rigtig smukt billede af min spinatsalat, så var det altså også flot, det han tog den aften på Palæet. Du finder billedet her.

Det er en lille nem salat, hvor det vigtigste er ikke at overkoge spinaten og meget hurtigt køle den helt ned efter kogning, så den smukke grønne farve bliver bevaret.

Tilbehør til 4 personer:

500 gr frisk spinat – jeg brugte øko babyspinat, hvor man (som regel) ikke behøver plukke stilkene af

1 tsk dashi pulver

1 tsk soja

Kog spinaten i rigeligt, saltet vand. Endelig ikke længere end 1-2 minutter.

Tag spinaten op med en hulske og direkte over i en skål med isvand, så den flotte, mørkegrønne farve bevares.

Tag igen spinaten op med en hulske, når den er kølet af, og læg den i et dørslag.

Knug spinaten fri for det sidste væde og form den som en pølse, som skæres i skiver og dryppes med soja og dashi.

God appetit med denne spinatsalat til den japanske Skipper Skræk.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *