Japansk salat med yuzu dressing

Kan du huske den der slicer, jeg viste dig for snart længe siden?
Den er jeg (stadig) superglad for.

Især de asiatiske salater bliver ofte kørt på vidunderet og forleden gjorde jeg den opdagelse, at glaskål er usandsynlig godt, når det bliver snittet på den. Jo – det LIGNER kulhydratrige nudler, men det ER altså glaskål.

Knasende sprød salat med japanske undertoner

Knasende sprød salat med japanske undertoner

Derfor blev det en aften, mens vi stadig venter på de nye grøntsager, til denne knasende sprøde salat med:

  • Glaskål
  • Gulerødder
  • Ærtespirer
  • Soyabønner
  • Ristet sort sesam

Det er en skøn salat i en fart og det er underholdende for såvel barn som voksen at få lov at svinge håndtaget på sliceren.

Dressingen var totalt snyd.

Yuzu dressing hjembragt fra Kina

Yuzu dressing hjembragt fra Kina


Da jeg sidst var i Kina faldt jeg – i et japansk supermarked – over denne ret skønne yuzu dressing, som jeg måtte have med mig hjem. Yuzu er en vidunderlig japansk citrusfrugt, som i Europa er stort set umulig at få fat på og hvis det endelig lader sig gøre, er det ofte i et færdigprodukt fra Korea.

Denne dressing er faktisk ganske dejlig og skal nok give mangen et pift og en drøm om snart at smage frisk yuzu igen.

Glædelig tirsdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!