Hov, er jeg blevet farveblind? GUL ketter???

I sidste uge bestilte jeg tomatkassen fra Aarstiderne.

Jeg drømte om at lave en masse tomatiserede ting til vinterlageret i et forsøg på at gemme bare lidt af den velsmag, som tomaterne har lige nu.

Kassen indeholdt en række forskellige tomater, heriblandt nogle flotte, gule flasketomater. Hermed blev tanken født: Gul ketchup.

Ingredienser til gul ketchup

Du kan selvfølgelig sagtens lave ketchuppen i en rød version også.

  • 1 pastinak, skrællet og i små tern
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 25 gr frisk ingefær
  • Oliven
  • 8 gule tomater
  • 1 dl gastrik på æbleeddike – du kan lave det selv ved at følge linket, men du kan også købe Meyers eller den usædvanligt gode fra Fejø Cider
  • 2 skrællede æbler i små tern
  • 50 gr sukker
  • 50 ml æble/hyldeblomst eddike, som jeg også har skrevet om tidligere

Start med at sautere pastinak, skalotteløg, hvidløg og ingefør i olivenolie. Sauter ved lav-middelvarme, uden råvarerne tager farve, i ca 10 minutter.

Gryden i kog – en intens farve dér på komfuret

Kom de øvrige ingredienser i og lad det hele simre i knap 30 minutter, til saucen er tyk, karamelliseret og alle grøntsager helt møre.

Blend ketchuppen og smag til med salt, peber, evt. ekstra eddike og sukker.

Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.

Ketchup, gul

Goodbye Heinz!!

Både fotografen og især teenageren er aldeles begejstrede for ketchuppen.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

;

2 thoughts on “Hov, er jeg blevet farveblind? GUL ketter???”

    1. Ja, du skal, Marian.
      Det er super hyggeligt arbejde og noget så dejligt at forskønne den mørke vinter med (så længe kommer vores ketchup vist slet ikke til at holde :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *