Blomsterbergs hindbærlagkage

Når man er inviteret til fødselsdag hos verdens sødeste niece, som (endelig) bliver 11 år, så skal der naturligvis bages lagkage.

Her på det seneste er jeg flere gange blevet gjort opmærksom på og lagt mærke til, at en vis Fru Blomsterbergs hindbærlagkage er ganske populær.

Ergo synes jeg også, det var min tur til at prøve at gøre det lille kunststykke efter.

Opskriften er der sådan set ingen grund til at gengive. Den findes allerede på adskillige blogs og naturligvis også på vores egen nationale TV-kanal, DR.

Lad mig i stedet reflektere lidt over kagen og dens tilblivelse…….

Umiddelbart ligner kagen jo en halv million, men den er faktisk slet ikke så vanskelig at gå til. Der skal bages en bund og laves en fromage. Det er alt.

Den meget luftige bund er nem at gå til, så længe man overholder “reglen” om ikke at slå luften ud af æggesnaps og hviderne.

Bagningen gik også fint. Som sædvanlig hævede kagen lidt mere op i midten end ude i siden (hvad er det nu liiiiiige tricket er, for at undgå det?), men det kunne jeg korrigere for ved at lægge bunden upside-down, mens den kølede af.

Fromagen gik knapt det så elegant med. Fra starten undrede jeg mig over, at den relativt varme hindbærkompot skulle hældes sammen med fløden og jeg var bange for, at flødeskummet ville smelte. Som sagt, så gjort (eller noget) og fromagen blev lidt for tynd.

Meeeeen Fru Blomsterberg tager ingen chancer og med 5 blade husblas, så kan det ikke gå galt.

Jeg ventede lidt med at lægge “top-bunden” på, til fromagen havde sat sig og så lykkedes det at bevare en høj flot kage.

Marcipan-båndet var min debut ud i den slags og jeg var lidt spændt på, om det skulle komme til at drille. Jeg fulgte dog nøje anvisningen om at rulle ud i riiiiigeligt flormelis, og så gik det faktisk rigtig fint. Egentlig synes jeg, det er synd, når man kan se flormelis på marcipan, men heldigvis har marcipan den egenskab, at det hurtigt bliver lidt fugtigt og dermed “smelter” flormelisen.

Så var der bare pyntningen tilbage og det er jo så absolut det sjove i den proces. Den største udfordring der er at stoppe, mens legen er god.

Hvordan smagte kagen så?

Jo, den smagte vældig dejligt. Det var en meget let og luftig bund, som jeg klart vil lave igen. Hindbærfromagen var også fin, men næste gang tror jeg, der skal lidt flere hindbær i, så smagen bliver lidt tydeligere.

Kagen er i øvrigt ikke særlig sød, hvilket er dejligt forfriskende i forhold til andre lagkager.

Jeg havde en enkelt stjernekaster tilbage fra “mit schweiziske lager” og den skulle naturligvis erstatte de – altid dryppende – små fødselsdagslys.

Den – nu – 11 årige blev også meget glad, selvom livretten “Kylling danoise” ikke levnede meget plads til kage.

Hjertelig til lykke med fødselsdagen, kæreste Isabella.

Knus, Faster Mette.

Fotograf Onkel M

8 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    AJ Hvor blev den bare flot, jeg har da svært ved at forestille mig at den ikke så godt ud da du tog til byen. Meget lækker at se på, den må prøves ved næste familie fødselsdag. Glemte helt at sende hilsener med til fødselsdagsbarn og far men det håber jeg de ved at jeg tænkte .

    • Mette says: (Author)

      Joooo – kagen og jeg havde brug for en pause, da jeg tog til byen!

      Lars og Isabella har uden tvivl vidst det 🙂

      Hav en skøn weekend! Kram

    • Mette says: (Author)

      De ved de – uden tvivl!!

      Leveringsdygtig i macarons og nu også i hindbærlagkager! 🙂

      Kram!

  2. Nina says:

    Hvor er den blevet flot! Jeg lykkedes ikke så flot som dig med marcipanen rundt om kagen, men jeg kan se, du har rullet den tykkere ud. Det er nok tricket, for mit bånd knækkede flere gange, så det var ikke så pænt…

    Jeg måtte ud i andet forsøg med bundene, for at de blev rigtige. Og så valgte jeg bare at komme flødeskum med hindbærkompot imellem lagene – uden husblas. Jeg nedkølede hindbærkompotten i køleskabet, inden jeg blandede den med flødeskummet, og det fungerede fint. Jeg udelod den hvide chokolade og pyntede i stedet for med masser af små sukkerhjerter i hvid, lyserød og rød, det blev altså også rigitg fint.

    Tillykke til din niece 🙂

    Knus
    Nina

    • Mette says: (Author)

      Taaak, Nina.

      Marcipanen frygtede jeg altså også, men jeg fik en hel del i overskud, så den kunne endda have været endnu tykkere.

      God ide at droppe husblasen, det vil jeg nok overveje til næste gang. Lige nu tænker jeg også, det kunne være dejligt med en ditto rabarberkage.

      Din kage lyder bare rigtig fin. Jeg er sikker på, den har vakt lykke.

      Knus, Mette

  3. benni says:

    Kom helt tilfældigt ind på din blok.
    Et lille trick til at lave marcipan båndet er at rulle det mellem 2 stk. bagepapir.
    Det virker rigtigt godt og så undgår man flormelis.

    Rigtig fin kage. Skal lave den til min datters 8 års fødselsdag på tirsdag.

    • Mette says: (Author)

      Hej Benni,
      Hyggeligt, du kom forbi. Velkommen til.
      Tak for tippet med bagepapir. Jeg må dog indrømme, at flormelis virker bedst for mig. Mit bagepapir krøller og driller for meget, når jeg bruger den metode, men du har fuldstændig ret, at det virker for mange.
      Rigtig god fødselsdag på tirsdag!

  4. Anne Mette says:

    Den er super flot! Jeg har også lige lavet den i dag (eller startede godt nok i går med bund og cremer, men pyntede den i dag. Se evt billede på min instagram, @am_holmegaard 🙂 er nemlig selv ret stolt af resultatet.
    Er fuldstændig enig med dig i, at den sagtens kunne klare mere hindbærsmag, så det må jeg prøve næste gang 😉
    Jeg fandt en rigtig god metode til at udrulle marcipanen på. Først trillede jeg den til en lang pølse, som var næsten lige så lang, som selve båndet skulle være. Derefter er det meget nemt at rulle det ud, ved at rulle først på tværs, og derefter lidt på langs, for at få den hel jævn. Håber det gav mening 😀

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!