Lun salat af gulerødder, squash, hindbær og cremet estragonvinaigrette

Da vi forleden spiste de smukke squashblomster, var det som garniture til et stykke grillet kød.

Vi fik også en lun gulerodssalat med hindbær, tynde squashbånd og en cremet dressing med masser af estragon.
_DSC5596

Det er en af den slags, der udnytter de skønne nye gulerødder, som jeg faktisk nogle gange godt kan synes er lidt svære at spise på andet end gnavemåden og når de ligger der struttende friske, så er det så fristende at nappe et bundt med og denne minimale tilberedning, kan vi alle overkomme her om sommeren.

Jeg lader toppen sidde, selvom det kræver lidt ekstra af regøringen. Det ser flot ud og det smager dejligt.

Gulerodssalat

(Tilbehør til 2 – 4 personer, afhængig af hvad der ellers er til middagen)

  • 1 squash
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk god olivenolie
  • 1 bundt gulerødder med top
  • 1 håndfuld hindbær

Skræl bånd af squashen med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern. Læg dem i en dyb tallerken og drys lidt salt, eddiken og olivenolien over.

Vask og skrub gulerødderne grundigt. Lad et par cm af toppen blive siddende, men vær grundig med rengøringen, så der ikke sidder noget jord eller sand tilbage mellem bladene. Flæk forsigtigt gulerødderne på langs, så det ikke går ud over toppen.

Damp gulerødderne i 4 – 5 minutter, så de stadig har bid. Jeg gør det i en bambussteamer, men du kan også koge dem i lidt saltet vand på almindelig vis og blot sørge for at dræne vandet godt fra og dampe de sidste ud af gulerødderne, så de ikke bliver sjaskede og kedelige.

Læg gulerødderne op på en stor tallerken sammen med bånd af squash.

Estragon dressing

  • ca 10 store estragonblade
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Stød estragonbladene i en morter sammen med honning. Rør de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.

Dryp dressingen ud over grøntsagerne og læg til sidst hindbærrene på, som forsigtigt rives i stykker med fingrene.

_DSC5598

Den gedeostecreme, som jeg lavede forleden til hestebønner og sølvbeder ville også være skøn at sætte i små “dupper” på salaten alternativt cremen fra squashblomsterne, hvis der er lidt til overs.

Rigtig dejlig mandag til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Sort tallerken fra Bent Brandt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *