Salat med gule beder, feta og blåbær

Jeg kan rigtig godt lide rødbeder. Og særligt de allerførste små og faste, som nu begynder at dukke frem.

Martin er ikke særlig begejstret. Mildt sagt.

Nogle gange prøver jeg alligevel, men så er det altid med de ikke-røde.
_DSC6145

Her er det fine gule beder, som smager en tand mere mildt og sødt end de røde.

Jeg har kogt dem, så de stadig har bid, lavet en vanvittig god dressing og serverer med urter, lidt salt ost og søde blåbær.
_DSC6146

Tilbehør til 2 personer

  • 3 gule beder
  • 1 håndfuld blåbær
  • 50 – 75 gr feta
  • Krydderurter efter valg, jeg har brugt surkløver og estragon

Vask bederne og kog dem, til de er al dente. Mærk efter med en lille kniv. Skrab skindet af og lad dem køle lidt, før du skærer dem i så tynde skiver, du kan. Evt. med en mandolin.

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike – meget gerne Burrow Hill
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk honning
  • Salt og peber

Rør dressingen sammen, så den er homogen og tykner. Smag til og justér om nødvendigt.

Hæld dressingen ud over rødbederne og smuldr fetaen hen over. Drys til sidst med blåbær og krydderurter.

God appetit.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

6 thoughts on “Salat med gule beder, feta og blåbær”

  1. Uhmm, det ser godt ud! 🙂 Kender udmærket det med, man altid lige prøver at snige nogle bestemte råvarer ind i køkkenet en gang mere, selvom resten af huset ikke er så glade for dem – for det kunne jo være, de kunne lide det på den her måde … Meget smuk og enkel salat! Hav en dejlig fredag – Ida

    1. Ja, det er skægt, som netop disse fødevarer pludselig bliver en tand mere interessante at bruge.
      Og jeg giver heller ikke op 🙂 Forskellige typer rødbeder og forskellige måder at anvende dem på. En sjælden gang imellem kan jeg endda få et lille “godkendt.”
      Rigtig god weekend,
      Mette

  2. prøv alligevel med de røde. kog den friske top med. Server top og udskårne røde beder i olivenolie og drysset med friskhakket hvidløg. – Ouzo til og lidt brød!

    1. Du har helt ret, Niels. Jeg skal give dem en chance en gang imellem. Sjovt nok, er det allermest angstprovokerende netop den røde farve! Det er årsagen til, jeg ofte bruger de gule.
      Og din opskrift lyder da noget så skøn!!!
      God weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *