Greatest rabarberhits – et overblik over mine opskrifter med rabarber

Jeg elsker sæsonens råvarer. Selvom jeg hvert år har nogle klassikere, som jeg bare MÅ lave med de helt aktuelle grøntsager eller den nye frugt, så vokser repertoiret af opskrifter med de pågældende råvarer hele tiden.

Skønne rabarber fra sød kollega

Skønne rabarber fra sød kollega


Forleden forsøgte jeg at danne mig et overblik over, hvilke rabarberopskrifter jeg har liggende. Det viste sig at være en del; der er rabarber, som spiller ind som primær smagsgiver i retter – og især kager, men der er også eksempler på retter, hvor rabarberen bare er ét musikinstrument i hele orkestret.
Endelig er der de opskrfiter, som jeg har lavet udenfor rabarbersæsonen, hvor jeg har drømt om, når det blev tid for de røde stængler igen, så skulle jeg bestemt prøve et alternativ til den oprindelige opskrift.

Du får min samling af “greatest rabarber-hits” her:

Rabarber i hovedrollen

Forårskage med rabarbermousse – denne kage udviklede jeg som et bud på en frisk og lækker forårskage, som giver associationer til den forestående sommer, men stadig holder sig til sæsonens hotteste råvare: rabarber. Det er en omstændig kage, som kræver lidt mere tid og planlægning end en almidenlig lagkage, men så er det heller ikke værre:

Forårskage med rabarbermousse

Forårskage med rabarbermousse

Rabarberclafoutis – her er vi ude i en klassiker, som traditionelt og helt oprindeligt skal laves med sure kirsebær. Jeg lavede den med rabarber sidste år og det var et stort hit.

Rabarberclafoutis

Rabarberclafoutis

Rabarberkage med marengs – min første yndlingsmadskribent Christa Alstrup begik denne kage og det er en af dem, jeg skal have bagt min. een gang i løbet af sæsonen.

Rabarberkage m marengs

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade – denne kage er luksuriøs og vidunderlig, men den er på anstrengelserne og de dyre råvarer værd til enhver tid.

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Rabarberbrød – så er det en af de nyere opskrifter. Her et brød bagt med rabarberkompot, så det er mindre sødt, men stadig lidt “kaget.” Jeg var begejstret. Prøv det.

Rabarberbrød - mere brød end kage

Rabarberbrød – mere brød end kage

Rabarberkage med hvid chokolade og kokos – også en ny kage fra i år. Utrolig lækker og saftig. En af de kager, hvor man får “meget kage for pengene”. Ikke så omstændig, men skøn kage.

Rabarberkage m kokos og hvid chokolade

Rabarberkage m kokos og hvid chokolade

Rabarber i en birolle

Vanilleis med rabarberswirl – en traditionel, men helt vidunderlig kombination. Lav lidt ekstra kompot og brug det som pynt på tallerkenen.

Is m rabarbertwist

Is m rabarbertwist

Skyr til morgenmad med rabarberkompot – Sådan spiser vi nok allermest rabarber i løbet af sæsonen. Et stort glas med kompot holder godt i køleskabet og spreder glæde på mangen et morgenbord.

Rabarberkompot

Ymerfromage med bagte rabarber –  Thomas Hermans familieopskrift serveret med bagte rabarber. Ja tak!

Ymerfromage og bagte rabarber

Ymerfromage og bagte rabarber

Havbars med rabarber – en af de salte opkskrifter med rabarber, som i følgeskab med blegselleri klæder den stegte fisk utrolig godt.

Havbars m blegselleri og rabarber

Havbars m blegselleri og rabarber

Opskrifter som OGSÅ kan laves med rabarber

Blommegalette – den er jeg NØDT til at prøve at lave med rabarber: forestil dig de syrlige rabarber i kombination med den søde hvide chokolade. Mums.

Blommegalette

Byens bedste kringle – forestil dig lige en gang kagecreme, remonce og rabarberkompot. Det MÅ være himlen.

Grybergs kringle med rabarber

Blåbærsnurrer – selvfølgelig kan blåbærrene erstattes med rabarber. Jeg tror selv svensken vil kunne godkende den version.

Blåbærsnurrer

Pærekage – denne kage må være som SKABT til rabarber.

Pærekage

Har du været ude at hende rabarber? Og hvilke opskrifter har du fået lavet i år?
Hvad kunne du godt tænke dig at se, jeg lavede med rabarber næste gang?

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

5 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hej Mette,
    Jeg har lavet rabarber/ jordbær marmelade med ingefær og citron i går. Opskriften kommer på bloggen i weekenden. Den smager af sol og sommer! Desværre kunne jeg ikke finde danske jordbær i butikken, men så må de hjemme dyrkede øko rabarber opveje den fadæse. 🙂 Jeg har stadig ikke fået prøvet de svenske bullar med rabarber. Det må jeg snart have afprøvet 😉 Men ellers har du jo mange gode forslag. Det er bare at komme i gang! God weekend!
    Mvh Ulrika

    • Mette says: (Author)

      Uhmmm – det lyder som en dejlig kombination.
      Jeg er også vild med rabarber og citronverbena, som giver citronsmagen på en anden lidt mere krydret måde.
      Jeg glæder mig til at se din opskrift.
      Rigtig god weekend.
      Mange hilsner, Mette

  2. Tanja Maria says:

    Uhh, Mette! Det var lige hvad jeg manglede. De 2 kg. hvid amedei chokoalde skriger til himlen hver gang jeg åbner køkkenskabet 😉 Hvid chokolade og rababer er, som du selv siger, et match made in heaven!

    Skal helt sikkert i køkkenet her til weekenden 😉

    God weekend, Mette!

    Kh,
    Tanja

  3. Mikael says:

    Havde fornøjelse ved at lave din rabarberkage med hvid chokolade og kokos.
    Dog uden kokos men med mandelsplitter og mandelmel i stedet. En løsning der klart kan anbefales hvis man bor sammen med en kokos-allergiker 😉 Super kage, tak for den.

    • Mette says: (Author)

      Hej Mikael,
      Det lyder som en dejlig tilføjelse/erstatning.
      Jeg er selv tosset med mandler og kunne sagtens finde på at lave din variant.
      God søndag!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!