Godmorgen m. æblekompot, yoghurt og banan

I sidste weekend lavede jeg to slags kompot.

Eller komplot, som iPadens stavekontrol insisterer på.

  1. Rabarber, vanille, citron og rørsukker.
  2. Æble, vanillesukker, en sjat æblejuice og rørsukker.

Jeg nåede ikke at få et billede af rabarberkompotten, den blev simpelthen spist for hurtigt og skålen slikket.

Det var jeg nu vist selv ude om, for jeg havde også lavet pandekager. Verdens bedste. Men den opskrift får du ikke endnu. Det hele skal ikke gives væk på een gang.

Så lad os komme tilbage til æblekompotten, som senere blev forvandlet til en dejlig morgenmad.

De sidste danske æbler er ved at være lidt trætte nu. Der er ikke megen saft tilbage og sprødheden er det blevet så som så med. Hvis et godt liv kan måles i antallet af rynker, så havde æblerne i mine æbleskuffe i hvert tilfælde haft et dejligt liv.

De blev skrællede, skåret i lidt mindre stykker og kom i en gryde sammen med lidt sukker, hjemmelavet vanillesukker og sat på blusset ved relativt svag varme. Normalt plejer jeg ikke at komme noget væske ved, da det næsten er synd at “fortynde” æblernes egen gode smag. Men der var som sagt ikke meget saft tilbage i disse vinterhengemte størrelser, så efter lidt tid på varmen, hvor jeg kunne se, at der ikke blev dannet meget “juice”. Tilføjede jeg et lille glas æblejuise og lod æblerne koge godt ind.

Nå ja, der var forresten også en enkelt pære imellem. Jeg elsker den der overraskelse af pludselig at få et stykke pære, når man tror, det hele er æble.

Og så var der kompot.

Denne lørdag morgen til pandekager men de følgende dage blev det til yoghurt.

Og nej, der er ingen grund til at starte dagen med et stort sukkerkick, så det skal ikke være en hverdagsforteelse. Men jeg havde holdt igen på sukkeret og derfor syntes jeg godt, jeg kunne “forsvare” at komme det på morgenbordet.

På billedet ses kompot, banan i skiver, youghurt naturel på vej og det, man slet ikke kan se, er, at hele portionen til sidst bestrøes med en god müsli.

Hvis man ønsker at forkæle nogle helt særligt, så kan man jo lave en “Anne au Chocolat” og rive nogle spåner chokolade ud over også……

Eller man kan gøre som franskmændene og spise det som dessert.

Godmorgen – og velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *