Fennikelsalat med glaskål og gedeost – perfekt ledsager til lammet i Påsken

Det er lidt af en udfordring med det grønne tilbehør lige nu. Det er stadig for tidligt til de nye grøntsager og vi er ved at være trætte af rodfrugterne.

Her i Påsken hvor mange af os spiser lam, vil det være skønt med en lækker sprød salat til.
_DSC0740

Vi trænger til noget, der er frisk og knaser, så jeg fandt på denne lille salat, der kombinerer fennikel og glaskål med cremet gedeost og krydrede cashewnødder. Det hele bindes sammen af en dressing lavet med masser af saltsyltet citron.

Glaskål og fennikelsalat

(Tilbehør til 4 personer )

Skær fenniklen i så tynde skiver, som du overhovedet kan. Brug evt en mandolin. Ligeledes glaskålen. Begge dele kan evt lægges 30 minutter i isvand, så det bliver endnu mere sprødt.

Tør grøntsagerne rigtig godt af (hvis de har ligget i vand) og bland dem med ost, fennikeltop og evt. persille eller oregano.

Dressing med saltsyltede citroner

  • 3/4 Saltsyltet citron (kun skallen)
  • 1 spsk pære- eller æblecidereddike
  • 5 spsk olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Dressingen blendes sammen af alle ingredienser og smages til med salt og peber.

Læg salaten i en stor samlet bunke på en tallerken eller et fad. Dryp med dressingen og drys til sidst cashewnødderne over.

I morgen tror jeg, du får opskriften på lammet. Eller geden.

Stay tuned.

God appetit.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Sort tallerken fra Bent Brandt

Salatbestik i citrontræ fra Le Jardin i Marrakech

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *