Langsom weekend morgen: French toast med æg og ost

Jeg ææææææælsker de morgener, hvor vi har tid.

Hvor vi ikke hænger i en klokkestreng, men kan en lang, stille og rolig morgenstund og sammen lægge planer for dagen.

For nogle weekender siden fandt jeg på denne “salte” version af den amerikanske morgenmadsklassiker “french toast.”

Jeg har brugt et mørkt, groft brød, derfor ser billedet ud derefter

Jeg har brugt et mørkt, groft brød, derfor ser billedet ud derefter


Du kan lægge brødet sammen med lige, hvad du vil. Jeg valgte pesto, lidt timian og revet ost. En skive skinke ville heller ikke have været tosset.

Æg hører sig jo til en god morgenmad og her er det i dobbelt-up udgave, idet både brødet er fyldt med et helt æg og siden vendt i sammenpisket æg, før stegt på panden.

Når du steger brødene, er det naturligvis også op til dig, hvor hårdt du vil have æggene stegt. Om de stadig skal være bløde, smilende eller helt gennemstegte. Det bestemmer du.

Til 4 personer:

  • 8 skiver brød
  • Pesto, sennep, oliventapenade eller tilsvarende
  • Revet ost
  • Evt. lidt friske krydderurter: timian, bredbladet persille, basilikum, oregano eller tilsvarende
  • 4 æg

Læg brødskiverne sammen to og to. Udstik huller i hvert brødpar på ca 5.5 cm. Smør brødene med pesto eller tilsvarende. Drys med revet ost og krydderurter.

French toast “dyppelse:”

  • 2 æg
  • 1 spsk mælk
  • Salt og peber

Pisk alle ingredienserne sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Sæt en stor pande på komforet med en klat smør og lidt olivenolie. Varm op til høj middelvarme og gør hurtigt brødene klar:

Med et fast tag vendes de 4 sandwich nu i æggeblandingen og lægges direkte på panden.

Steg brødene i 4 minutter og vend dem.

Slå nu et æg ud i hvert hul og steg videre, til æggene har den tilberedning, som du bedst kan lide. Du kan evt dække panden med et stort låg til at fremskynde processen.

Server med en lille salat og måske endda et par gode chorizopølser.

God morgen!

Foto: www.martinkaufmann.dk

11 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hanne says:

    Hyggeligt : D
    Jeg har også lige blogget om min langsomme morgen idag med bananpandekager og te.
    Jeg er alene hjemme, så har al tid til mig selv.

    VH Hanne

    • Mette says: (Author)

      Kære Hanne,

      Øj, det lyder godt nok hyggeligt. Jeg har også lige læst dit indlæg på bloggen om din morgen. Kan godt se, der står forkælelse på programmet.
      Home-alone er skønt. Det sætter jeg også pris på en gang i mellem.
      Hav en dejlig søndag.
      Mange hilsner, Mette

      • Hanne says:

        Tak fordi du kiggede forbi og dejligt du kan lide mit indlæg.
        Tror at Bo og jeg skal have de bananballader i st. Bededags ferien.
        Vi skal ikke noget. Eller jeg skal lige arbejde som frivillig tre timer lørdag.

        Kan du have en god tirsdag.

        Jeg kan ikke melde mig til følge det her indlæg. Det er bare træls, for så kan jeg ikke se når du svarer.

        VH Hanne

        • Mette says: (Author)

          Kære Hanne,
          Hvad er bananballader?
          Dejligt med en god, lang, afslappende weekend/Bededagsferie. Jeg skal til Berlin og glæder mig meget!
          Jeg vil se, om jeg kan finde et godt plug-in til at følge kommentarer. Tak for tippet.
          Hav en skøn tirsdag.
          Mange hilsner, Mette

  2. Tanja Maria says:

    Det er en rigtig god ide med en salt morgenmad – kan være, at jeg prøver det af i morgen! Min weekend morgenmad er ofte i den søde ende!
    Men nyder til fulde at kunne sidde med en god kop kaffe, Børsen weekend og en lækker morgenmad – i sær når man har haft en vanvittig arbejdsuge!

    I øvrigt, er der noget med at Amedei går godt til rom?

    Fortsat, god weekend Mette.

    Kh,
    Tanja

    • Mette says: (Author)

      Hej Tanja,

      Ja – weekendmorgener. Mums.
      Læste du anmeldelsen af Strandmøllekroen? Og portræt af vores netop afgåede CEO Steen Risgaard?

      Skægt med de der morgentraditioner. Hos os er det lidt i perioder, om det går i den salte eller søde retning. Dog inluderes næsten altid æg i en eller anden form. Det mætter!

      Amedei går skønt til Rom. Der har lige været smagning i Odense. Samme aften, som der var Masterclass, som du desværre måtte undvære. Til gengæld mødte jeg Marie til arrangementet, og hun var noget så glad for, det var lykkedes at købe din billet.

      Hav en skøn weekend.

      Kh, Mette

  3. Tanja Maria says:

    Ja, jeg fik læst anmeldelse af Strandmøllekroen. i sær desserten vakte interesse – synes det er så spændende hvordan nogle kokke formår at balancere krydderurter som estragon med det søde dessert køkken!
    Jeg har været så heldig at møde Steen R. Det foregik sidste år i november, da vi afholdte Aarhus Symposium, hvor Steen R. deltog som taler. Jeg var hans personlige kontaktperson i løbet af dagen og jeg må sige at han virker til at være en særdeles sympatisk mand. Har derfor fulgt flittigt med i forbindelse med hans fratrædelse!

    Det var brænd ærgerligt med Masterclass eventet, men heldigt at Marie kunne deltage i stedet! Jeg vender stærkt tilbage en anden gang! Til gengæld er projektet/virksomheden, som jeg arbejder på enormt spændende og skal bl.a. til Göteborg i næste uge til en snak med CEO’en og CFO’en 😉

    Fortsat god weekend!

    Kh,
    Tanja

    • Mette says: (Author)

      Hej Tanja,
      Ja, det var en rigtig dejlig dessert og jeg fik en del inspiration til min egen version, som jeg lavede i går (og lagde på IG). Opskriften følger snart på bloggen.
      Spændende med mødet med Steen R. Ja, bestemt en meget karismatisk mand (og leder). Og spændende at se, hvad han nu finder på.
      Der er masser af dejlige ting at se og gøre i Göteborg. Du kender vel bloggen Brændstof?
      Hav en dejlig søndag aften.
      Kh, Mette

  4. Mm..lækkert! Mvh Ulrika

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!