Fransk morgenæg

Hjemme hos os spiser vi mange æg.

Både til hverdag men også i weekenden. Til hverdag er det de hurtige løsninger, mens det i weekenden gerne må være dem, der tager lidt længere tid – både at lave og spise.

Sidste år var vi på efterårsferie i Paris og mødtes med min søde veninde Christine. Christine tog os ud at spise en rigtig parisisk morgenmad og her fik vi blødkogte æg med croutoner for første gang.

Vikingeæggevarmer - altid god at have, hvis din medspiser sover længe

Vikingeæggevarmer – altid god at have, hvis din medspiser sover længe

Helt simpelt er det smørristede brødstænger, som serveres til det blødkogte æg.


Brødet bruges derefter i stedet for en teske til at spise ægget.

Sådan spiser ægget - ingen teske

Sådan spiser ægget – ingen teske

Det er helt genialt og selvom jeg her har gengivet det i den klassiske franske version med ristet hvid brød, så vil (smør)ristet rugbrød være præcis lige så godt.

Glædelig søndag morgen, jeg håber, du vil hygge dig over morgenmaden i dag.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Linn says:

    Hvor er det en virkelig sød idé. Det bliver jeg nødt til at prøve på et tidspunkt. Og jeg er for øvrigt virkelig vild med æg-huen på det første billede. Har du mon lavet den selv? Så fald håber jeg at du også vil dele strikke-opskriften på et tidspunkt…

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!