Pasta med bagte oliven og tomater, Felino pølse og to slags ost

Det her er en af de pastaretter, hvor ALLE kan være med.

Tomaterne bliver bagt let i ovnen sammen med oliven, så den juice de smider senere bliver udnyttet til en lækker sauce og så bliver der til sidst tilføjet de lækreste skiver af den skønne Felinopølse.

pasta-martin-kaufmann-103

Felino er en lille by sydvest for Parma  på vej op til Appeninerne i Emilia-Romagna. Selve byen ligger i Bangaza dalen, hvor der er nogle store skove, som for mange mange år siden var hjemsted for en masse vilde svin. 

Ordet salami kommer egentlig af det latinske ord for salt og der skal lige som til produktionen af parmaskinken også bruges en del salt og derfor er regionen ideel.

pølse-mad-martin-kaufmann-102

Her ses den irregulære form tydeligt

Pølsen er produceret gennem mere end 200 år og er lavet af friskt svinekød fra nogle ordentlig store grisebasser, der skal veje mere end 160 kg. Kødet bliver taget fra bovene, brystet og skinken. Til sidst tilsættes spæk. 

Pølsen bliver krydret med hele peberkorn, knust hvidløg, peber og hvidvin, før den traditionelt stoppes i en svinetarm – med hånd. Ingen fancy maskiner her. det betyder også, at den endelige facon som regel er ganske …… charmerende. Den lagrer nogle måneder og ender med en skøn, mild og krydret smag.

Lagringen sker først i et par måneder (i dag i temperaturregulerede rum), før den efterfølgende tørres i 2 til 4 måneder.

pølse-mad-martin-kaufmann-101

Skær pølsen i så tynde skiver, du kan

Oprindeligt blev pølsen kogt, men i dag spiser man hovedsaglig den tørrede pølse i rå form. Den skal skæres i skiver med en 60 graders vinkel, hvis det skal være helt korrekt, men det var først noget, jeg læste mig til, efter jeg havde produceret opskriften her.

Pasta med bagte oliven og tomater, Felino pølse og to slags ost

(Til 4 personer)

  • 750 gr tomater
  • 200 gr oliven
  • 50 ml rødvinseddike
  • 2 spsk chilihonning fra Helt
  • 2 spsk citronolivenolie
  • 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 500 gr pasta – vælg din yndlingsform
  • 1 stor god bøffelmozzarella
  • Tynde skiver af Fellinopølse eller parmaskinke
  • Basilikum til servering

Tænd ovnen på 220 grader. Kom tomater, oliven, rødvinseddike, chilihonning og olivenolie i et fad. Drys med flagesalt og stil i ovnen.

Ryst fadet lidt en gang i mellem.

Skær pølsen i så tynde skiver, du kan. Brug evt en pålægsmaskine, hvis du har. Jo tyndere skiverne er, jo mere delikat og elegant bliver retten.

Tomaterne er færdige efter ca 15 minutter, når de er bløde og oliven er blevet let gyldne. Brug en gaffel til at knuse tomaterne lidt, så juicen bliver frigivet.

Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt saltet vand. Dræn pastaen og lad en anelse af kogevandet blive ved.
Vend tomater og oliven sammen med pastaen. Top med mozzarella, basilikum, parmesan og pølse. Giv gerne et par drej med den store peberkværn også.

Velbekomme og rigtig god lørdag!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Japansk kniv fra Zwilling

Bakke designet af Finn Juhl fra Architectmade

Emaljetallerkner fra Objects & Use

Bestik fra Iittala

Glas fra Ikea

pasta-martin-kaufmann-104

3 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Reply to Mette

  1. tina nymann says:

    Ejjj, det er lige min smag:-)
    Jeg ELSKER Italien og italiensk mad og alt hvad der hører med….
    Har været dernede mange gange og det er det eneste sted i verden (til trods for at jeg har boet i Afrika engang), som jeg altid drømmer om at tage til, når jeg skal forkæles på alle måder…

    • Mette says: (Author)

      Hej Tina,
      Jeg har det på samme måde og madens enkel slår mig hver gang. Og landets skønhed.
      Vi må snart til Italien igen!

  2. Rav Food says:

    Hold da fast, hvor ser det lækkert ud. Dejligt italiensk og enkelt. Hvor kan man få fat i den pølse? Jeg spiser ikke selv pasta, men tænker at retten sagtens kan laves med en gang squash spaghetti. Tak for god inspiration.
    Bedste hilsner Kathe

Leave a Reply to Mette

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!