Crostini med ricotta, hestebønner og mynte

Sensommeren er høsttid. Haver og marker bugner af frugt og grønt, som står og venter på at blive plukket og taget med i køkkenet.

I sidste weekend lavede jeg en helt enkel bruschetta, som kombinerede friske hestebønner med cremet ricotta-ost.
_DSC9489

Siden er jeg blevet opmærksom på, at det rent faktisk ikke er bruschetta, jeg har lavet, men snarere crostini og så måtte jeg i gang med researchen.

For mig har de to navne været lidt to sider af samme sag, men nu er jeg blevet klogere.

Crostini er små, tynde stykker ristede brød, der oftest bliver skåret af baguette, mens bruschetta er større brødstykker, der skæres tykkere og som regel fra almindelige brød. Oftest serveres bruschetta med en topping af tomat og basilikum, men kan også godt varieres. Det er imidlertid brødstørrelsen og typen, der afgør om det er, det ene eller det andet.
Ergo er mine små, ristede brød her crostini og ikke bruschetta.

Uanset navn, så synes jeg sådan nogle små, sprøde happere er vidunderlige og de kan varieres i noget nær det uendelige.

Jeg har tidligere luftet min store glæde over hestebønner eller fava bønner, som de også hedder. Jeg har lavet dem med parmesan og stegte kammuslinger:
En-meget-smuk-ret-klar-til-servering
Og det er også blevet til fine, små morgentærter, som indeholder de grønne diamanter:
Summer-morning-pie

Tilbage til sidste weekends bruschetta.

Forret eller appetizer til 4-6 personer:

  • 200 gr pillede fava bønner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk hyldeblomsteddike
  • 20 små mynteblade hakket groft
  • Salt og peber
  • Ricotta
  • Daggammelt brød i skiver
  • Olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg

Følg vejledningen her til, hvordan bønnerne skal pilles.
Kog bønnerne ganske kort i rigeligt saltet vand.
Mine bønner var ganske store, så jeg valgte at hakke dem groft. Afhængig af hvordan dine er, kan du vurdere, om det er nødvendigt eller ej.

Rør bønnerne med olivenolie, hyldeblomsteddike, mynte, salt og peber. Smag til og juster evt. salt og eddike, hvis det er nødvendigt.

Bønnerne kan sagtens laves færdige god tid i forvejen. Sågar dagen før, hvis det hjælper din planlægning.

Skær hvidløget over og gnid brødskiverne med hvidløget. Dryp med lidt olivenolie og salt. Rist brødene i ovnen til de er sprøde og gyldne.

Top de sprøde brødskiver med lidt ricotta og en store teskefuld af bønneblandingen.

Pynt evt med lidt ekstra mynte og måske nogle spiselige blomster. Jeg har brugt kronblade af blomsterkarse her.

Server straks.
_DSC9491

Hestebønner er rigtig svære at få fat i, men ser du dem, så prøv dem endelig. Det er ikke så besværligt at have med dem at gøre, som det kan lyde.
Du kan også sagtens erstatte med ærter, sojabønner (edamame) eller almindelige grønne bønner skåret i mindre stykker.

Rigtig god søndag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 thoughts on “Crostini med ricotta, hestebønner og mynte”

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *