Styling med Eva Trio – og rødkål til i aften

For ikke så længe siden var jeg til et meget spændende bloggerarrangement med Eva Solo, som bl.a. producerer de klassiske og lækre Eva Trio gryder designet af Ole Palsby.

Eva-trio-food-martin-kaufmann-1

Hjemmelavet rødkål in the making


Lokationen var de enormt lækre og inspirerende lokaler hos Københavns Møbelsnedkeri i en baggård på Islands Brygge, men selvom lokalerne allerede var så misundelsesværdigt skønne, at jeg kunne være flyttet ind med det samme, så havde den dygtige svenske stylist Daniella Witte og Gitte fra Objects & Use været på spil og spækket med Eva Trio gryder og årtidsfriske og -aktuelle grøntsager og krydderier fra Torvehallerne overalt. Meget inspirerende.

Eva-trio-food-martin-kaufmann-5

Rosa peber har sneget sig med

Daniella lærte os en ting eller to om styling og jeg har nu været hjemme at øve mig med de fine, hvide Eva Trio gryder.

I lørdags skulle jeg alligevel i gang med at lave Mortens And til nogle meget søde gæster og dertil hører naturligvis rødkål. Da jeg samtidig opdagede, at alle ingredienser var i samme farveskala, så var det helt oplagt at lege lidt med nogle af Daniellas fif.

Eva-trio-food-martin-kaufmann-4

Hvor blev appelsinen af?

Det er årsagen til, du ser en appelsin, der flytter ind og ud af billederne. Det skaber absolut mest “ro” for øjnene, hvis farveholdningen er ens og derfor endte jeg med at gå på kompromis med, at ALLE ingredienser skulle være på billedet, når nu en appelsin er så orange, som den er ;-).

Eva-trio-food-martin-kaufmann-7

Mit eget yndlingsbillede, selvom rødkålen er gemt

Martin og jeg leger jo ganske ofte med styling men i et mere enkelt regi, end det er tilfældet her. Jeg plejer at koncentrere mig om at få maden på tallerkenen til at se lækker og indbydende ud, mens Martin fokuserer på lyssætning, baggrund og kameravinkel.

Eva-trio-food-martin-kaufmann-6

Nu forsvandt rødkålen….

Da vi nu skulle have gæster lørdag aften, var jeg selvfølgelig også en tur forbi vores skønne blomsterhandler i Lyngby: De fire årstider, hvor jeg fandt nogle meget flotte rødbrune efterårsgrene, store chrysanthemum og pyntekål. Jeg fik kreeret to buketter af de i alt tre bundter og igen var det de samme smukke efterårs-bordeaux farver som ingredienserne til rødkålen. Derfor ser du buketten i baggrunden på flere af billederne.

Opskriften på rødkål er i øvrigt Paul Cunninghams. Jeg tilførte de rosa peberkorn – og ikke kun fordi de pyntede i farven – men fordi de også givet et sjovt, krydret pift (selvom de reelt INTET har med peber at gøre.

Du skal selvfølgelig også have opskriften fra Paul Cunninghams seneste bog: Privat. Bogen er en absolut yndling på min reol.

Jeg har modereret opskriften lidt, så du får min version:

Rødkål – klassisk med et twist
(tilbehør til ca 8 personer)

  • 3 rødløg i tynde både
  • 3 store fed hvidløg
  • 1 rød chili uden kerner og frøstol
  • revet skal af 1/2 appelsin (det skal naturligvis være øko, når du bruger skallen)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 2 nelliker
  • 12 enebær
  • 1 rødkål
  • 2 dl hyldebæreddike fra Nordhavns Eddikebryggeri eller en af de andre mørke frugteddiker fra samme sted
  • 200 gr rørsukker
  • Saft og fileter af 1 appelsin
  • Salt, peber og let knuste rosa peberkorn

Snit hvidløg og chili fint. Sauter dem i olivenolien sammen med appelsinskal og krydderier i ca 10 minutter til løgene er glasklare, men ikke har taget farve. Det dufter simpelthen så skønt! Du kan gøre kålen klar imens: fjern evt de yderste blade, hvis de er for grove og skær resten af kålen i mindre stykker. Kom kålen op til løgene og lad dem snurre med i ca 10 minutter. Hæld eddike og sukker på sammen med appelsinsaft og fileter. Lad kålen snurre videre ca 15 minutter uden låg, så lagen koger ind. Smag til med salt, peber og rosa peber.

Min Mor tilsætter altid et par spiseskefule andefedt for at gøre kålen blank og den gode smag. Naturligvis.

Du kan i øvrigt få meget mere inspiration til brugen af Eva Trio gryderne ved at besøge Eva Solos Grejskole, hvor medlemmer fra Kokkelandsholdet deler ud af deres viden og tips.

Til sidst er jeg nødt til at få stillet min nysgerrighed: hvilket billede kan du bedst lide?

Hav en rigtig dejlig start på den nye uge.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Hvid sauterpande fra Eva Trio

Yaxell kniv fra Bent Brandt

Vase og vandglas fra Ikea

Vinglas “Sommelier” fra Holmegaard

Tallerkner fra Royal Copenhagen

Bestik fra Iittala

Dug og marmorbræt: vintage

7 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hej Mette,
    Det er tit rigtig svært at få stylet det helt rigtige billede, uden at det bliver for meget af det gode eller decideret fjollet. F.eks. Så irriterer det mig når flasken med balsamico ligger ned. Det vil jo aldrig ske naturligt i køkkenet. Men okay, den passer så fint ind i farvetemaet. Men jeg foretrækker billedet, hvor flasken står op. Og så synes jeg faktisk at netop det samme billede, hvor appelsinen er med, er det bedste billede. Jeg synes, at appelsinen giver “kant” og kontrast til billedet. Den fremhæver de smukke afdæmpede farver i billedet.
    Opskriften på rødkål ser vel nok lækker ud! Den vil jeg prøve snarest.
    Ha selv en dejlig start på ugen!
    Kh Ulrika

    • Mette says: (Author)

      Kære Ulrika,
      Uha – du er en tough smagsdommer 😉 Jeg kan sagtens give dig ret i det med billedets autencitet og eddikeflasken ligger heller ikke ned på mit køkkenbord. Kun når jeg skal bære den ind til spisebordet sammen med 20 andre remedier, som skal bruges til photoshoot 😉
      Anyways, jeg holder også selv mest af den naturlige styling og kunne aldrig drømme om at binde sløjfer om mine kager eller bruge lak til ekstra shine! Appelsinpointen er taget ad notam!
      Og prøv endelig opskriften, den er SUPER god!
      Kh, Mette

  2. Kære Mette,
    Jeg giver dig ret i dit yndlings billede, men de sidste også smukt med den mindre dybdeskarphed. Det giver fokus på madvarerne.

    I kunne også have arbejdet med appelsinen som kontrast. Den har jo komplementærfarven til det lilla, og det er en oplagt mulighed for at lave en “Oluf Høst” – men det var vist ikke formålet 🙂

    Hav en god dag

    -Sejer

    • Mette says: (Author)

      Kære Sejer,
      Ikke noget Oluf Høst her, selvom jeg godt kan se din pointe med komplementærfarven….
      Hav en dejlig aften.
      /M

  3. Pernille says:

    Hvor er det sjovt, jeg kan også bedst lide det med appelsinen og så dit eget yndlingsbillede. Det er måske også noget med perspektivet i billedet, men appelsinen tilfører altså også lidt varme, da den jo ikke fremstår skrigende orange på billedet. I øvrigt tak for en rigtig dejlig middag og fab. selskab. Sikke tiden pludselig fløj afsted. Knus Pernille

    • Mette says: (Author)

      Ja, der er flere faktorer, der spiller ind og måske er det godt nok med den appelsin?!
      Og nu har du opskriften på rødkålen!
      Kram, M

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!