Estisk kanelkringle

Jeg har for første gang hygget mig med Pinterest og blev stærkt inspireret af alle de fantastiske billeder, som jeg fandt under “eating” sektionen.

Mit blik faldt på den smukke estonske kringle, som viste sig at være fra den italienske blog: La formula del biscotto. Jeg taler desværre ikke italiensk, men google translate er jo et vidundermiddel og udvider pludselig mulighederne for madnørder som mig.

Min færdige kringle

Min fotograf er tosset med gærkager, der indeholder rigelige mængder kanel og det var tid til en lille forkælelse og betaling for de mange smukke billeder, som jeg får til bloggen.

Jeg er meget begejstret for størrelsen på denne kage. Jeg var lidt spændt på, hvor stor den ville blive, og har på det seneste haft nogle udfordringer med ALT for store gærdeje, hvor jeg nærmest kan brødføde hele landsbyer. Men denne her er helt perfekt og passer til omkring 6 personer.

Det kan godt være, den ser svær ud. Men den er altså rigtig nem at have med at gøre.

Jeg har modificeret opskriften en lille smule og næste gang, jeg laver den, så bliver det afgjort med portvinsudblødte rosiner i remoncen.

Dej:

  • 125 ml lun mælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 12 gr gær
  • 200 gr tipo 00
  • 100 gr hvedemel
  • 1 æg
  • 30 gr smeltet smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
Gæren røres ud i den lune mælk sammen med sukker. Tilsæt de to slags mel og rør godt rundt. De øvrige ingredienser kommes i og dejen æltes godt sammen.
 
Lad dejen hæve lunt 1-1,5 time.

Remonce:

  • 60 gr blødt smør
  • 2 tsk kanel
  • 60 gr rørsukker

Alle ingredienser røres godt sammen og lad skålen stå på køkkenbordet, så remoncen er til at arbejde med, når din dej er hævet færdig.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Jo tyndere dej, jo flere “lameller” får du i den endelige kage.

Du bestemmer selv hvilket slutresultat, du gerne vil have.

Jeg rullede et fint rektangel ud, hvor dejen ca var 1/2 cm tyk.

Remoncen smøres ud over hele “dejpladen” og rulles stramt sammen til at roulade.

Se den videre fremgangsmåde her eller benyt dig af min beskrivelse herunder:

Rouladen deles på langs ned gennem midten, men skær ikke helt igennem i den ene ende. Nu skal du “flette”, som man nu kan flette med to “snore”. Du lægger på skift den ene over den anden og sørger hele tiden for at have den “åbne” side oppe, som viser de fine lameller fra rouladen.

Derefter formes en fin kringe direkte på bagepladen. Sørg for at få pakket enderne godt ind i fletningen, så de ikke bliver triste og tørre.

Pensl evt med et sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader i ca 30 minutter.

Køl af og server for din yndlingsfotograf.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

9 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. laura says:

    Your kringel looks amazing, much better than mine! I’m glad I inspired you. The idea of adding raisins sounds good to me.

    • Mette says: (Author)

      Hi Laura, Good to hear from you and Thanks again! I wouldnt sat my kringle looks better, but it was very fun to make and a really good recipe.

  2. Pernille says:

    Du er da bare vild sej, hvor er den flot, Har du fået røredyret hjem ?
    Kh Pernille

    • Mette says: (Author)

      Røredyret er fikset, men stadig på internat. Så måske kigger jeg forbi efter en håndmixer alligevel….
      Kh Mette

  3. Pernille says:

    Du siger bare til vi har alle slags røredyr til låns. P.

  4. Jeg.vil.smage.NU! 🙂

    Kære Mette, det ser så skønt ud! Du har altså en heldig fotograf!

    Kh Anne

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!