Hvad skovbunden gemte…. Efterårspasta med italienske pølser, svampe, kastanjer og selleri

Efteråret synger på sidste vers, så lad os nappe en KULMINATION af en pastaret, mens vi stadig kan.

pasta-troeffel-martin-kaufmann-120
Den ultimative efterårsingrediens: sort trøffel


Jeg har samlet alt, hvad der hører efteråret til i en pastaret: svampe, kastanjer og rodfrugt i form af selleri er nogle af mine yndlingsingredienser på denne tid af året.
Når det hele til sidst får et generøst riv sort trøffel direkte importeret fra Parma, så bliver det ikke meget bedre.

De italienske friske pølser, salsiccia, er fantastiske. De kan være lidt svære at få fat i, men både i Irma og Rotunden, finder du nogle lækre udgaver.
Tricket er at presse kødet ud af tarmen og få nogle små, super velsmagende kødboller.

pasta-martin-kaufmann-119

Efterårspasta med italienske pølser, kastanjer og selleri
(til 4 personer)

  • 2 spsk olivenolie
  • 500 gr knoldselleri i små tern på ca ½ x ½ cm
  • 50 ml hvidvinseddike eller hvid balsamico
  • 1 spsk Chilihonning fra Helt
  • 300 gr blandede svampe i tern – jeg brugte brune (danske!) champignon, svenske kantareller og økologiske østershatte
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • 650 gr italiensk pølse
  • 10 kastanjer eller 20 gode hasselnødder
  • 500 gr store pastamuslinger
  • Salt og peber
  • Friskrevet parmesan
  • Evt 1 trøffel

Tænd ovnen på 200 grader.
Bland selleritern med olivenolie, eddike og honning i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og friskkværnet peber.

Bag sellerien i ovnen i ca 20 minutter, til ternene er møre, men stadig har lidt bid.

Rens svampene og skær dem i små tern. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Pil kastanjerne og skær de rå kastanjer i små tern, der er lidt mindre end svampe og selleri.

Smelt smørret sammen med olivenolien på en stor pande og rist svampene heri ved middel-høj varme, så svampene får god (og velsmagende) stegeskorpe. Tilsæt kastanjetern, hvidløg, skalotteløg og timian og steg videre, til løgene er klare men ikke har taget for meget farve.

Klem kødet ud af pølserne og steg det ved relativt hård varme på en separat pande eller i en gryde, til de er præcis gennemstegte, men stadig saftige og med lækker stegeskorpe.

Vend pølserne sammen med svampene.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken og dræn den, men endelig ikke for meget, så kogevandet bliver en del af saucen, når fyldet vendes i.

Hæld pastaen på panden til svampesaucen og vend det hele godt sammen. Smag til og krydr evt med salt og peber. Det kan også blive nødvendigt at justere med lidt balsamico og et ekstra “bløp” olivenolie gør bestemt ingen skade.

Server på lune tallerkner og selvfølgelig med parmesan på toppen, frisk timian og så den der trøffel, hvis du har.

Rigtig dejlig lørdag til dig og dine.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

Køkkengrej og udstyr
Rivejern fra Microplane
Tallerken fra Royal Copenhagen
Bestik fra Iittala
Viskestykke fra Skjalm P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *