Durumboller med mel fra Fru Møller

I går var du med på visit hos Fru Møller.

Og et besøg hos Fru Møller resulterer altid i indkøbet af en masse skønt mel, som bliver fragtet til hovedstaden.

Den gode mel fra Fru Møller – nu også maltmel

Sidste års høst af speltmel er solgt (sådan er det at være en lille producent), så jeg kastede mig i stedet over det dejlige durummel og de gode hele kerner.

Ingredienserne til ca 20 boller kommer her:

  • 1200 gr vand
  • 500 gr groft durummel
  • 600 gr god hvedemel
  • 2 dl hele durumkerner
  • 30 gr salt
  • 20 gr gær

Fremgangsmåden er den sædvanlige, som jeg tidligere har beskrevet.

Jeg lægger ikke kernerne i blød før brug, da min dej altid hæver som minimum natten over og derfor synes jeg ikke, det er nødvendigt. Hvis du er bange for tænderne, kan du naturligvis lægge dine durumkerner i blød natten over, før du bruger dem.

Dejen æltes rigtig grundigt og du tester med glutenprøve, at den har fået nok.

En skål gerne med låg smøres med olie og dejen lægges deri. Læg låg eller et viskestykke på. Lad dejen hæve i 3-4 timer ved stuetemperatur eller minimum 8 timer i køleskabet, men gerne op til 24 timer.

Tænd ovnen på 250 grader – almindelig over og undervarme og sæt en tom bageplade ind.

Vend dejen ud på et meldrysset bord – riiiiigeligt melPÅ bordet og drys evt ekstra den grove durummel ovenpå dejen.

Skær dejen ud, jeg bruger en almindelig spartel fra et byggemarked. Skær en bane fri og skub den fra den øvrige dej. Del i den størrelse boller du ønsker og løft dem forsigtigt over på dit bagepapir. Der skal ikke vendes op og ned på dejen, det der var “oppe” på dejklumpen, da den lå på bordet skal også være “oppe” på bagepladen.

Bagepladen tages ud af ovnen og bagepapiret trækkes over på den. Sæt pladen i ovnen og hæld en kop vand i bunden af ovnen. Det giver en mere sprød skorpe.

Bollerne bages i ca 20 minutter ved almindelig over/undervarme.

Så er der lækre, sprøde boller

Køles lidt af og serveres for eksempel, som jeg har valgt med nylavet hindbærsyltetøj.

Den opskrift får du en anden god gang. Til gengæld er det så i følgeskab med hindbærsnitter!!

Glædelig søndag. Endnu en sommerdag venter.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

 

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Uhmmm dem skal jeg godt nok se at have lavet! Jeg elsker nybagt brød højere end det meste andet, og dine tror jeg godt jeg kunne gå hen og blive lidt smålun på 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!