Citronsirup – med alle de slags citron, jeg kunne finde

Det bliver den sidste sirupsopskrift i denne omgang.

Citron - citron - citron
Citron – citron – citron


Nu har du også lidt at arbejde videre med, efter det er blevet til hele 5 af slagsen:

Som den skarpe læser, du er, har du allerede knækket koden: lige dele vand og sukker blandet med dine smagsgivere, hvad enten det er krydderurter, ingefær eller frugter.

Hvis det bliver for sødt, tilsætter du bare mere vand.

Til ca 1/2 liter sirup

  • Saft og skal af 2 citroner (ja, de skal være økologiske, når du skal bruge skallen)
  • 2 stængler citrongræs skåret i mindre stykker
  • 15 gr citronverbena
  • 250 gr sukker
  • 250 gr vand

Alt koges op og sættes på køl til næste dag, så alle smagsstoffer trækker ud.

Si og kom på flaske.

Bliver det nemmere?

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

5 thoughts on “Citronsirup – med alle de slags citron, jeg kunne finde”

    1. Den skal helt klart drikkes fortyndet – så må du selv om, om det skal være med alkohol eller vand/dansk vand 🙂
      Du kan også lave en klassisk lemonade med dine citroner. Det er fortryllende!!

  1. åh frisk øko-citron er en af mine favorit smagsgivere både i det kolde og varme køkken. Jeg vil klart overveje at lave sådan en sirup. Har du anvendt den f.eks. på pandekager eller desserter? Eller er den for koncentreret til det monstro?

    Kh Marian

    1. Sikken en god ide, Marian. Det nåede jeg slet ikke. Den blev drukket med masser af is og danskvand (+ MAMA vodka et par gange), så det må blive næste gang. Men det vil være alletiders, er jeg sikker på.
      Jeg vil nok lade den koge ind lidt længere, så den får (endnu) mere sirupskonsistens!
      Tak for tippet.
      Knus, Mette
      PS Velkommen retur til GBG – blev faktisk lidt misundelig, da jeg læste om resten af jeres stay-cation 🙂

      1. PS Hvis jeg nogensinde bliver spurgt om, hvad jeg ALTID har i køleskabet, så bliver det øko citroner!!! (Bortset fra de meget sjældent ligger på køl) 🙂 Men jeg har dem altid i køkkenet!

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *