Citronfromage

Fra det traditionelle danske køkken blev lørdag frembragt en god og fløjsblød citronfromage med præcis det rette forhold mellem syre og sødme samt en perfekt struktur og lethed, som er lige det, men stræber i mod, når der arbejdes med fromage.

I min barndom bød gæstemadens desserter ofte på fromage, fløderand og budding. Det er desserter, som ved tillavning kræver lidt mere opmærksomhed og omhu og så er de alle tilberedt med den lidt “farlige” ingrediens: husblas.

Vi har vist alle prøvet at få nogle af disse desserter med “vingummi” i, men hvis man ellers respekterer omgangsformen med husblas, så er det faktisk ikke særlig svært: 1) udblød husblasen i RIGELIGT KOLDT vand 2) Smelt husblasen over vandbad – og endelig ikke for høj varme

Det er da ikke svært!

Vi er klar til at gå i gang.

Citronfromage (4 pers)

  • 4 bl husblas udblødt i koldt vand og smeltet i vandbad
  • 3 hele pasteuriserede æg
  • 100 gr sukker
  • Revet skal af 1 citron
  • Saft af 1 citron
  • 2 1/2 dl piskefløde

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør husblas, citronskal og saft i æggesnapsen. Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt. Bland den smeltede husblas med citronsaft og vend forsigtigt i æggemassen sammen med flødeskummet.

Hæld i en stor skål eller portionsglas. Pynt med lidt flødeskum og find gerne en spiselig blomst fra haven: her er det de skønneste, mest velduftende violer samt en lille hornviol.

Citronfromage vækker minder om min barndom. Gør den også om din?

Hav en dejlig søndag.

Mange hilsner, Mette

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

Trackbacks for this post

  1. Påskekage med hvid chokolade, citron og lakrids | Becauseitmatters

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!