Ciderbraiseret kalvebryst med æble, selleri og gulerod

Simremad, støbejernsgryder og godt kød. Det er noget af det, der oftest kommer på vores spisebord i løbet af vinteren.

I dag får du en opskrift på braiseret kalvebryst med cider, æble og selleri.
_DSC7331

Jeg skrev allerede lidt om Sheppys cider, men idag har jeg husket at få et billede af den fine flaske også. Denne gang var det Somerset Draught, jeg brugte, som The Cider House også forhandler. I modsætning til gårsdagens valg af Falstaff, så er Somerset mere tør og frisk uden så megen tydelig smag af rådne æbler, som cider ellers godt kan have, og som jeg – personligt – ikke er så tosset med.

The Cider House kan du finde på julemarkedet på Højbro Plads og i Efterårsferien blev der budt på varm, krydret cider i Tivoli.
_DSC7324
Jeg serverer kalvebrystet og de gode urter med en grov kartoffelmos, som jeg har hørt med lidt smør og grofthakket bredbladet persille.

Ciderbraiseret kalvebryst med æble, selleri og gulerod

(til 4 personer)

  • 700 gr kalvebryst -gerne med ben
  • 1/2 knoldselleri
  • 4 store gulerødder
  • 3 skalotteløg
  • 2 æbler
  • 2 hvidløgsfed
  • 3 timiankviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 tør god cider – her Sheppyes somerset
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl tør æblecidereddike
  • Salt og peber

Rids skindsiden på kalvebrystet og brun det godt af i en støbejernsgryde.

Selleri og gulerødder skrælles og skæres i grove stykker. Pil skalotteløgene og skær også dem i rustikke stykker. Kom det hele ned i gryden til kødet sammen med halve æbler uden kernehuse, de hele hvidløgsfed og timian og laurbær.

Lad det hele brune lidt og tilsæt salt og peber.

Hæld nu cider, vand og eddike ved og lad retten koge op. Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 150 grader. Lad brystet braisere i et par timer, til det er helt mørt.

Hæld skyen fra kød og urter i en anden gryde og bring saucen i kog. Lad den reducere til en tredje- eller fjerdedel og har den konsistens, du ønsker.

Skær kødet i skiver og læg det tilbage i gryden sammen med urterne.
_DSC7340

Hjemme hos os ryger hele gryden på bordet, men det er også fordi, jeg er så vild med Staubs smukke farvede gryder.

Hav en god start på ugen.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *