Udryddelse af brunkagerne: Kinder-mælkesnitte til voksne

Kort før Jul læste jeg en opdatering på Arla Unikas Facebookside, som foreslog at kombinere den gode Høgelundgaard (blå ost fra Arla Unika) med brunkager.

Umiddelbart synes jeg, det lød som en pudsig kombination men ved nærmere eftertanke og efter at have talt med en af de kyndigste madpersoner, jeg kender, og som netop betegnede kombinationen som en “voksen kinder mælkesnitte,” var tanken om en krydret sød “kiks” til et stykke stærk, blå ost slet ikke så fjern endda.

Osteanretning 2. Juledag hos min Mor

Osteanretning 2. Juledag hos min Mor


Det måtte derfor komme til en prøve: 2 af min mors skønne brunkager lagt sammen med Høgelundgaard og MUMS, hvor det holder!

Det holdt også i går, hvor den sidste rest brunkagedej fra fryseren blev bagt og serveret til en aldeles vidunderlig fødselsdagsfrokost med yndlingsmennesker.

Og så er det værste “Jul” altså taget af brunkagerne, når de bliver serverede på den måde. Så lad os (sammen) og i bedste Stop-Spild-Af-Mad stil udrydde brunkagerne på denne fantastiske måde.

Og så lige et par tricks:

  1. Bløde brunkager kan gøres sprøde igen ved en kort tur i ovnen.
  2. Et andet og ret hyggeligt lille trick er også at lægge dem på radiatoren, så de bliver lidt lune.

Og ja, nu er Julen uigenkaldeligt ovre og de ALLERsidste starter sikkert på job i morgen: Jeg håber, du får en god og blid start i det nye år.

Hav en dejlig søndag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

PS Hvis du stadig ikke er blevet så voksen, at du kan spise blå ost, så holder sammensætningen også med andre oste, hvor et sødt, krydret modspil passer.

10 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Mikael says:

    Elsker ideen om den krydrede søde knasende kage sammen med blåskimmelost. I familien har vi en tradition om at bruge brunkager som pålæg på en ret neutral hvedebolle efter opskrift fra hedengangne Mogens Brandt. Og jeg har også set den spist sammen med almindelig Danbo. Brunkager skal man ikke undervurdere. Må straks ud og prøve en bid med Høglundgaard.

    • Mette says: (Author)

      Kære Mikael,
      Nu håber jeg, du har prøvet kombinationen 🙂 Hvad synes du, var det godt?
      Hvor er det bare en sjov tradition, I har med brunkager. Genial ide. Nu er mine brunkager spist for denne gang, men næste år vil jeg ikke være nervøs for at få bagt for stor en portion 😉
      Kh, Mette

  2. foodfanatic says:

    Kære Mette
    Jeg ELSKER den ost. Fantastisk idé til at få bugt med julekagerne. De er bare aldrig særligt spændende i januar, og selv om kombination lyder utraditionel, kan jeg godt forestille mig, at det smager skønt. Rigtig godt nytår til dig og Martin.
    Kh Nadia

    • Mette says: (Author)

      Kære Nadia,
      Rigtig godt Nytår til dig også! Håber snart vi ses!!
      Jeg er noget så enig med dig i, at julekagerne hører Julen til. I Januar er det svært. Kvoten er på en eller anden måde også brugt op 😉
      I kombination med OSTEN, er det imidlertid noget helt helt andet og det er en god undskyldning for at få et stykke Høgelundgaard i huset <3
      Kh, Mette

  3. Indrømmer, jeg bliver nok aldrig voksen nok til blå ost, men det skal da prøves sammen med brien, som vi har rester af.
    Ellers er julesmåkagerne nu også lækre, som det sprøde drys i en æblekage.

    Godt nytår
    Anne- Marie

    • Mette says: (Author)

      Prøv det! Stærkt vanedannende! Super ide med æblekagen!!!! Det er lige før, der skal “gemmes” en dåse vanillekranse med vilje til dét formål 😉 TAK for ideen.

      Rigtig godt Nytår!

      Kh, Mette

  4. Piskeriset says:

    Fantastisk idé – og sjov! Nu er jeg ellers ikke så meget til brunkager, men jeg tror godt, jeg ville kunne lide den kombination 🙂

  5. pernille says:

    tjek vi har stadig rester af begge dele, og nød det igen i går, der bliver ikke noget madspild der 🙂 Kh Pernille

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!