Broccoli med to slags sesam….pas på du ikke falder i søvn…..

Selvom det er fredag og vi burde begynde at tænke på syndige weekendudskejelser, så vælger jeg lige de fornuftige fodformede og giver dig opskriften på en god, sund og nærende gang broccoli.

Broccoli og Clearspring på altanen

Ja, jeg ved, det lyder gabende kedeligt…. ZZZzzzzzzzzzzzzzzzz……..men jeg lader op til et stort kalas søndag, hvor NaCl byder til middag på Munkebo Kro. Der kommer der naturligvis meget mere om på bloggen i næste uge.

Så mens vi venter, så bliver det et skud fornuftige vitaminer.

Det er godt tilbehør, en nærende frokost og en usandsynlig sund gang morgenmad.

  • 1 bdt broccoli
  • 3 tsk ristet sesamolie
  • 1 tsk brun risvinseddike
  • 1-2 tsk soja
  • 5 spsk sesam ristet på en tør pande med lidt salt

Delt broccolien i mindre buketter, gem også bladene hvis de er små og spæde. Stokken skrælles og skæres i stykker på størrelse med buketterne. Sæt en gryde over med saltet vand og bring den i kog. Kom broccolien, undtagen bladene, i en bambussteamer og drys lidt salt på. Stil damperen ovenpå gryden evt. ved hjælp af et par spisepinde og læg låget på.

Damp i 1 minut og læg bladene ved. Damp til bladene er blevet blanke.

Tag steameren af gryden og lad broccolien køle lidt af.

Rist imens 5 spsk sesam på en tør pande med lidt salt. Rist til de er gyldne.

Bland dressingen af olie, eddike og soja.

Kom broccoli i en skål og dryp med dressingen.

Du kan sagtens tilføre dressingen mere smag i form af ingefør, citrongræs, chili og/eller hvidløg. Denne dag ønskede jeg dog de helt rene smagsnuancer fra broccoli og sesam.

Det lykkedes!

Rigtig god og sund appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

7 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    jaja Mette det er jo meget godt men morgenmad……lad det nu ikke tage overhånd. Godt med en tilbehørsvariant, jeg gør faktisk det samme med grønne bønner, de smager dog bedst, hvis de også lige får lidt hakket ingefær.

    • Mette says: (Author)

      Selv Martin spiste det til morgenmad 🙂

      Lyder skønt med bønnerne, det vil jeg straks prøve til morgenmad i morgen!

  2. Mille says:

    Hej hvor er den bambussteamer fra?

    • Mette says: (Author)

      Hej Mille,

      Så vidt jeg husker, er den fra Muji – http://www.muji.com/ 🙂 Men vi har nogle stykker og jeg kan efterhånden ikke huske oprindelse på dem mere. De findes hos de fleste asiatiske købmænd og grønthandlere.

      God jagt.

  3. Cook Valley says:

    Nej, jeg falder overhovedet ikke i søvn – det lyder lækkert til en omgang morgenmad og jeg er sikker på, at det ville blive vel modtaget her i huset – i hvert fald af børnene!

    • Mette says: (Author)

      Ja, nogle gange er de mere forandringsvillige end fædrene.

      Mange hilsner hende, der lige har spist tomatsalat til morgenmad 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!