Salat med blommer, parmaskinke, gedeost og crudite

Nå, men vi skal jo videre med det der blommetema…..

Hvad, jeg endnu ikke har fortalt om, er, at jeg i søndags havde dejligt selskab i køkkenet og masser af inspiration til eksperimenterne med blommer. Helene fra bloggen http://www.wifeandbaggagetofollow.blogspot.dk/ havde sagt ja til en eftermiddags madleg og det var naturligt at fortsætte i blommesporet.

Der blev leget rigtig meget med stylingen af maden og jeg synes, vi fik nogle skønne resultater ud af det. Det vil være dejligt med noget feedback på stil, opsætning, lys, farver mm, så hold dig endelig ikke tilbage i kommentarfeltet.

Smukke forretter

Helene foreslog, vi lavede en forret, som kombinerede de søde blommer med den salte parmaskinke og jeg var straks med på ideen.

Der findes jo mennesker i dette land (og udenfor), som ikke bryder sig om fisk. Det kan være svært at finde på en god non-fisk forret til disse kræsne gemytter og jeg synes ikke altid, det er nemt at komme i tanker om alternativer (men det hænger sikkert også sammen med, at jeg er tosset med fisk og benytter enhver chance til at snige det ind).

Men her et bud på en lille, super nem og ganske suveræn (hvis jeg selv skal sige det) forret.

Og ja – du har ret. Dem, der ikke kan lide fisk, de kan garanteret heller ikke lide gedeost. Så tager du bare feta i stedet.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 stykke baguette på ca 10 cm eller tilsvarende til brødcroutoner
  • 8 blommer
  • 4 skiver parmaskinke
  • 100 gr gedeost plukket i mindre stykker
  • 2 spsk valnøddeolie
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 4 små salatblade
  • 1 bolsjebede
  • 3 radiser
  • lidt spiselige blomster: her duftgeranium og hornvioler

Start med at skære brødet i helt tynde skiver og dryp med olivenolie og salt. Læg det på en bageplade og bag – under kyndigt opsyn – til brødet er gyldent og sprødt.

Del blommerne og fjern stenen. Skinken deles på langs og nu rulles en halv skive skinke om hver halve blomme.

Del salatbladene i halve (det må efterhånden være kodeordet for denne opskrift) og fjern evt. lidt af stokken, hvis den er meget grov.

Skær radiser og bolsjebeder helt tyndt på en mandolin eller med en kartoffelskræller.

Rør olie og eddike sammen og smag til med lidt salt og peber.

Anret nu alle elementerne smukt på en tallerken og dryp til sidst med dressingen og pynt med blomsterne.

Samme kunststykke (læs: forret) kan man gøre efter med skønne modne figner.

Det er en enkel forret med relativt få ingredienser. Det gør nødvendigheden af ingrediensernes kvalitet endnu vigtigere: køb en ordentlig skinke, som bliver skåret, mens du kigger på det og gå til ostehandleren og få en god gedeost (som du får lov at smage først).

Jeg valgte radiser og bolsjebeder pga farvetonerne men alle mulige andre grøntsager kan sagtens anvendes også.

Du skal selvfølgelig også læse Helenes version af vores cooking-søndag. Det kan du gøre her

Velbekomme!

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

7 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Anja says:

    Hvor ser det bare lækkert ud!

  2. Jeg synes, at det er et lækkert og enormt indbydende billede, så jeg har ikke noget at klage over 😉

    Det lyder som en spændende kombination jeg hellere må prøve en dag 🙂

    • Mette says: (Author)

      Pyha – det var godt. Man får hurtigt en tendens til at gøre fast i det samme spor og det er det, jeg nu har forsøgt at undgå.

      Kombinationen er rigtig god. Kan varmt anbefales!

  3. foodMAD says:

    Billeder og styling er smuk som altid! Meget indbydende!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!