Blommer i min pærekage…

Jeg har tidligere skrevet om Christa Alstrup og hendes fantastiske rabarberkage.

Endnu en kage fra Christas hånd hører til i mit yndlingsrepertoire. Især her om efteråret.

Opskriften lyder oprindeligt på fyld med æbler, kanel og abrikosmarmelade, men jeg ønskede at forny den og i stedet bruge pærer, citron og blommer.

Kagen får en fin finish med det blanke syltetøj

Jeg har fået et meget stort glas ufattelig lækkert blommesyltetøj foråret. Det er lavet på de gode grønne reine claude blommer, som jeg tidligere har skrevet om og smagen er helt fantastisk. Det er farven i øvrigt også: den er smuk limegrøn.En lys skærekage forberedes og masser af frugtstykker lægges oveni kagen før bagning. Herefter bages den og når den varme kage tages ud af ovnen, smøres den med syltetøj rørt op med lidt vand, så det næsten kommer til at ”lakere” kagen. Samtidig giver det selvfølgelig en vidunderlig smag.

  • 150 gr smør
  • 250 gr sukker
  • 2 tsk hjemmelavet vanillesukker
  • 3 store æg
  • 150 gr mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fintrevet skal af 1 citron
  • 5-6 skrællede pærer i tynde både
  • 1 ½ dl blomme- eller abrikossyltetøj
  • 2 spsk vand

Pisk smør, sukker og vanillesukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk mellem hvert. Tilsæt citronskallen.

Sigt nu mel og bagepulver i og vend det i med en dejskraber til, alt melet er fordelt i dejen.

Kom dejen i en lille bradepande eller springform på 24 cm i diameter foret med bagepapir. Glat dejen så den ligger i et jævnt og ensartet lag.

Læg pærestykkerne på, så dekorativt som du har lyst til og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 40 – 50 minutter.

Imens koges syltetøj op med vand i en kasserolle.

Smør det lune syltetøj på kagen, når den kommer ud af ovnen. Det er nemt, hvis du har en silikonepensel.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den 5-10 minutter. Mærk efter med en strikkepind eller lille kniv, at kniven er gennembagt.

Det er en guffegod kage, som holder rigtig godt.

Men hvis du har søde kolleger, så synes jeg, du skal bage en dobbelt portion og tage den med på arbejde.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann (som så sig nødsaget til at prøvesmage kagen, før den forlod hjemmet)

 

 

 

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Maria says:

    Århhh… Mette, den var bare SÅ god den kage.

    TAK! fordi du fordi du var så sød, at bage den og ikke mindst tage den med på arbejde!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!