Blommemazarin fra himlen

Inspireret af disse mundvands-fremkaldende jordbærmazariner i det gode blad Sæson for god smag, fik jeg lyst at lave den samme kage med blommer i stedet.
_DSC7959
Jordbærrene er slut for i år og selvom jeg i sidste uge “kom til” at købe nogle af de danske, man stadig kan få, så var det en temmelig trist affære, så glem det!

Blommesæsonen er så kort og intens, men helt og aldeles vidunderlig. Når denne er slut, bruger du æbler eller pærer i stedet.

Mazariner

Til 1 stor eller 8 små kager

  • 150 gr marcipan
  • 150 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • 125 gr blødt smør
  • 2 æg
  • 50 gr hvedemel
  • 50 gr grofthakkede mandler. Den oprindelige opskrift bruger kun den halve mængde, men jeg er så tosset med mandler
  • 8 portionsforme med en diameter på ca. 8 cm eller een stor form
  • Smør til formene

Fyld

  • Ca 500 g blommer
  • 2 spsk mandelflager

Tilbehør: cremefraiche eller flødeskum. Du kan sågar vælge en vanilleis, hvis du skal servere mazarinen som dessert.

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør marcipan sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn i marcipanblandingen sammen med smørret.

Tilsæt æggene, et ad gangen og vend til sidst mel i dejen sammen med de grofthakkede mandler. Smør formene og fordel mazarinmassen heri.

Vask blommerne og del dem i kvarte. Fordel blommestykkerne på kagerne og sørg for at trække dem lidt ned i dejen. Drys med mandelflager og bag i 15-20 minutter til kagerne er gyldne.

Server med cremefraiche eller flødeskum.
_DSC7964
Rigtig god fornøjelse med denne skønne kage og hold nu øje med næste nummer af det gode blad hos dit supermarked.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

One thought on “Blommemazarin fra himlen”

  1. Godmorgen!
    Det er et super godt blad, som jeg altid tager med hjem. Man kan også abonnere på Sæson for god smag ‘s nyhedsbrev.
    Din tærte ser meget lækker ud – send straks et stykke til Sønderjylland! Nå? Du har spist den allerede?
    Mvh Ulrika

Leave a Reply to Ulrika - den glade kagekone Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *