Bagt cheesecake med blåbær og hvid chokolade – nu med opskrift

Forleden lovede jeg dig en opskrift på bagt cheesecake.

Det tog mig lidt længere end planlagt at få opskriften lagt på bloggen, men nu er den klar og jeg synes, du skal overveje, om nogle af sæsonens skønne blåbær ikke skal forvandles til denne ganske vidunderlige tærte.

Sådan en tærte bliver altså ret pæn
Sådan en tærte bliver altså ret pæn


Du kan selvfølgelig bruge alle den slags bær, du ønsker.

Jeg er en stor fan af blåbær. Derfor har jeg brugt dem.

Endnu et par yndlingsingredienser er i denne kage. Først og fremmest er det den vidunderlige Amedei chokolade og dernæst den gode syrlige friskost, Loke, fra Arla Unika.

Mørdej

  • 220 gr mel
  • 125 gr smør
  • 2 knsp salt
  • 80 gr flormelis
  • 40 gr mandelmel eller blendede mandler (behøver ikke være smuttede)
  • 1 æg

Smørret smuldres i melet. Flormelis, mandelmel og salt blandes i. Til sidst samles dejen hurtigt med ægget og stilles på køl. Gerne i min. 30 min. Så bliver den nemmere at arbejde med senere.

Smør en tærteform (24 eller 26 cm) grundigt med smør.

Som du kan se på billedet, blev ostelaget i min kage ikke særlig højt. Det skyldes, at min form simpelthen var for stor. Jeg har en meget stor tærteform, som jeg plejer at bruge, men 28 cm var for meget til mængden af fyld for denne kage.

Rul dejen tyndt yd og læg den i formen. Læg et stykke bagepapir eller staniol i tærtebunden og fyld med tørrede bønner eller keramiske ærter. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 minutter.

Fjern papir og bønner og lad bunden køle let af.

Blåbærkompot

  • 225 gr blåbær – du kan sagtens bruge frosne
  • Skal af 1/2 citron
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk hjemmelavet vanillesukker

Kom alle ingredienser i en gryde og lad det langsomt koge op. Lad være at røre i det,  da bærrene skal bevares så hele som overhovedet muligt.

Lad det akkurat koge op og stil det herefter til afkøling.

Ostecreme

  • 75 gr hvid chokolade
  • 260 gr Loke fra Arla Unika
  • 250 gr mascarpone
  • Kornene af 1 stang vanille
  • 60 gr rørsukker
  • Saft og skal af 1 økocitron
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 2 dl piskefløde pisket til skum

Smelt chokoladen over vandbad.

Pisk de to slags ost cremede med vanille og rørsukker. Tilsæt citronsaft og -skal. Pisk æg og mel i.

Vend osteblandingen i flødeskummet, men lidt forsigt så luften ikke slås for meget ud.

Kom osteblandingen på den afkølede bund og stil kagen tilbage i ovnen og bag den ca 35 minutter eller til ostemassen har sat sig.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle let af.

Kom kompotten på kagen, men hold igen med saften/siruppen. Den kan du fortynde at drikke som et dejligt glas saft.

Pynt

  • 1 meget stor håndfuld friske blåbær
  • Spiselige blomster – her er det tørrede kornblomster.
Til sidst et generøst drys af tørrede kornblomster - for synets skyld
Til sidst et generøst drys af tørrede kornblomster – for synets skyld

Nogle gange går der noget tid, fra jeg tilbereder noget mad, til jeg får postet opskriften på bloggen. Hvis du har lyst at følge med lidt mere “live,” så hop ind og følg mig på Instagram.

Dokumentation til Instagram
Dokumentation til Instagram

Mit profilnavn er – selvfølgelig – becauseitmatters.

Hav en rigtig dejlig lørdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *